30.03.2004.

Press konferencija povodom 17. samoborske salamijade

Loše vrijeme – lošije salame!

Press konferencija povodom 17. samoborske salamijade

U hotelu Lavica 23. ožujka održana je konferencija za medije povodom tradicionalne samoborske salamijade koja će se ove godine odvijati po sedamnaesti put. Nekoliko dana ranije ocjenjivačka je komisija vrednovala 181 salamu, od kojih je osam pristiglo od strane profesionalnih proizvođača specijaliziranih za salame, dok su 173 salame prijavili "hobisti".

Predsjednik ocjenjivačke komisije Dubravko Viduč kazao je da je zadovoljan ovogodišnjim salamama, iako je konstatirao kako su za nijansu loše od prošlogodišnjih. Viduč smatra da je to posljedica loših vremenskih uvjeta koji su utjecali na kvalitetu salama.

Pročelnik za gospodarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković istakao je kako će ove godine po prvi put uz samoborsku salamijadu izaći i katalog, a u rujnu bi trebala biti ostvarena i realizacija projekta "Stvaranje samoborske salame kao županijske robne marke". Taj bi projekt značajno pridonio razvoju samoborskog proizvoda u okviru Zagrebačke županije.

Konferenciji je prisustvovao i gradonačelnik Žarko Adamek koji je, napola u šali, rekao da bi se salamijada sljedeće godine mogla održavati u športskoj dvorani koju Grad Samobor namjerava izgraditi u suradnji sa Zagrebačkom županijom. Kako je u svakoj šali pola istine, najbolje je pričekati do sljedeće godine i vidjeti što će se dogoditi s izgradnjom dvorane u koju se planira uložiti oko 30 milijuna kuna.

Mladen Sirovica

FOTO: Predsjednik ocjenjivačke komisije Dragutin Viduč, tajnik GV Dragutin Kušić i član komisije Josip Kraljičković

 
30.03.2004.

Izborna skupština HDZ-a

Tomislav Masten i dalje predsjednik

Izborna skupština HDZ-a

Tomislav Masten ponovo je izabran za predsjednika samoborskog HDZ-a na sjednici održanoj 13. ožujka. Nakon što je izabrano radno predsjedništvo, Masten je podnio izvještaj o radu stranke u 2003. godini naglasivši kako je vrlo zadovoljan onim što je učinjeno otkako je predsjednik ogranka. - Zatekao sam prilično kaotično stanje koje se značajno popravilo, a to je vidljivo iz činjenice da smo pojedinačno ponovo najjača stranka u Samoboru - rekao je Masten i dodao kako mu je posebno drago što su se dramatično popravili i odnosi samoborskog HDZ-a s ostalim županijskim ograncima te stranke. Masten je istakao kako je velika stvar što je Samobor dobio Šetalište dr. Franje Tuđmana i konstatirao kako taj podatak dodatno dobiva na težini s obzirom na to da je HDZ u Samoboru opozicija. Što se rejtinga Samobora u Zagrebačkoj županiji tiče, Masten je vrlo jasno rekao da je potrebno smijeniti nesposobnu županijsku vlast kako bi Samobor napokon dobio status koji uživaju i ostali gradovi unutar nje. - Pobjedom na parlamentarnim izborima uspjeli smo pokrenuti Hrvatsku, a sada je red da pokrenemo i Samobor - završne su Mastenove riječi.

Izbornoj skupštini HDZ-a prisustvovali su i predstavnici ostalih stranaka: Berislav Repinec (HSS), Željko Koščica i Marijan Pehar (DC), Mladen Guliš (HNS) i Mladen Prčić (HSLS), te predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata koji su poželjeli HDZ-u da izabere najbolje.

Tomislav Masten nije imao protukandidata u izboru za predsjednika ogranka, a osim predsjednika, izabrani su i novi Gradski odbor i Nadzorni odbor stranke, te izaslanici za Županijsku izbornu skupštinu i deveti Opći sabor HDZ-a.

Mladen Sirovica

 

Press konferencija povodom 17. samoborske salamijade

Izborna skupština HDZ-a

Arhiva 2004

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002