04.09.2004.

U Samoboru se predstavila Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije

Kako do europskih fondova?

U Samoboru se predstavila Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije

Regionalna razvojna agencija, proistekla iz Strategije i programa održivog razvoja Zagrebačke županije do 2015. godine, predstavila je na današnjoj press-konferenciji u maloj dvorani Hrvatskog doma svoj prvi projekt u sklopu priprema Zagrebačke županije za sudjelovanje u programima i fondovima Europske unije. Riječ je o projektu uz pomoć kojeg bi se mala i srednja poduzeća u Županiji trebala pripremiti za uključenje u internacionalizaciju svog poslovanja i to usvajanjem informatičko - komunikacijskih alata. U tu svrhu u maloj je dvorani Hrvatskog doma postavljen računalni sustav koji će u narednim danima biti predstavljen i samoborskom pučanstvu.

Prezentacija prvog projekta Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije nastavit će se sljedeći tjedan za samoborske, svetonedeljske i stupničke poduzetnike.

Cilj osnivanja Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije promicanje je, koordinacija i izvođenje razvojnih aktivnosti u Županiji. U njezinom osnivanju Županija je sudjelovala sa 60 postotnim udjelom, a osam županijskih gradova, u kojima živi 65 posto stanovnika u Županiji, sa po 5 posto. Agencija bi preko svojih projekata trebala biti nositelj konkretnog razvitka i pomoć malim i srednjim poduzetnicima čiji je udio u županijskoj aktivnosti 35 posto.

O prioritetnim programima govorio je direktor Agencije, magistar Ivan Šajković, a voditelj i autor projekta Tomislav Matulić napomenuo je da postoji spremnost da se i Poduzetnički centar Samobor umreži u djelovanje poduzetničkih centara. Agencija bi poduzetničkim centrima, njihovim inkubiranim poduzećima te drugim malim i srednjim poduzetnicima koji koriste pomoć poduzetničkih centara trebala omogućiti ulaz u euro-programe kakvih još nema u Hrvatskoj, a koje podržava Europska unija. Agencija će raditi na takozvanim velikim projektima kakvi su upravo informatički sustavi, pa zbrinjavanje otpada, zaštita voda, razvoj poduzetničkih zona i slično.

Prezentacijom prvog projekta u našem Samoboru Ragionalna razvojna agencija zapravo je počela sa svojim radom, a na novoj adresi, na Remetinečkoj cesti u Zagrebu sa stvaranim radom starta za desetak dana.

E.K.-r.s.

FOTO: Javnosti je predstavljen računalni sustav za prezentaciju i vođenje programa agencije

 
04.09.2004.

Nakon višegodišnje izgradnje

Otvorena nova Era

Nakon višegodišnje izgradnje

Najveći trgovački centar na području Samobora, slovenska Era, službeno je i svečano otvoren u četvrtak, 26. kolovoza, uz prigodan glazbeni program i vatromet. Za kupce je ovaj objekt otvoren od petka, a feštalo se i u subotu, 29. kolovoza, kada su se Samoborci osladili kremšnitom velikom 10 četvornih metara.

U sklopu trgovačkog centra koji se prostire na 33 tisuće četvornih metara i vrijedan je 15 milijuna EUR, nalazi se 30 trgovina, među kojima su, osim hipermarketa i specijalizirana trgovina za dom i vrt Adut, DM, Mura, Benetton, Zlatarna Celje i druge manje tvrtke.

Era je dio trgovačke asocijacije CBA, koja na području Hrvatske okuplja desetak ovakvih trgovačkih centara. Samoborski centar ima oko 300 zaposlenih, a raznolika ponuda artikala, od kojih 70 do 80 posto čine hrvatski proizvodi, namijenjena je potrošačima Samobora, Zagreba, ali i susjedima Slovencima.

Članovi uprave su na prigodnoj konferenciji povodom otvaranja istakli kako očekuju vrlo dobre rezultate poslovanja, što će se svakako odraziti i na prihode Grada Samobora i zapošljavanje domaćeg stanovništva.

Otvorenju ERE prisustvovali su i brojni uzvanici. Slovenski ministar za delo, dom, družinu in socijalne zadeve Vlado Dimovski i, s hrvatske strane, državna tajnica za poduzetništvo Tajana Kesić Šepić istaknuli su nužnost gospodarske suradnje dviju zemalja. Samoborski gradonačelnik Žarko Adamek upoznao je goste s obrtničkim i poduzetničkim uspjesima grada i planovima u budućnosti. Uprava Ere iz svog je prihoda potom donirala 30 tisuća kuna Centru za odgoj, obrazovanje i osposobljavanje mladeži Lug i postala sponzor Ženskog rukometnog kluba. Centar je simbolično otvoren puštanjem balona u zrak.

Bilo je i sportskih susreta

 

U Samoboru se predstavila Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije

Nakon višegodišnje izgradnje

Arhiva 2004

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002