12.11.2004.

Komunalci spremni za zimu

Snijeg može pasti!

Komunalci spremni za zimu

U uobičajenom ritmu, svake godine u ovo vrijeme, obavlja se smotra vozila i opreme zimske službe, koja bi javnost trebala uvjeriti u djelotvornost i spremnost komunalaca za zimu.

Tako je bio i ove godine, a po svemu sudeći, problema ne bi smjelo biti.

Djelatnici Komunalca, ojačani ovom prilikom i vanjskim suradnicima - kooperantima, tvrde da u normalnim zimskim uvjetima problema ne bi trebalo0 biti, a jedino apeliraju na strpljenje građana u otežanim usvjetima. Jer, nemaju sve ceste i ulice isti prioritet, pa svatko treba pričekati da dođe na red.

Ovom prilikom podsjećamo da ceste Prioriteta I moraju biti očišćene 24 sata po prestanku padavina, a ceste Prioriteta II, u koje spadaju one sa zapusima i odronima moraju biti očišćene 48 sati po prestanku padavina.

Baza zimske službe bit će na Sajmištu, a njen rukovoditelj je Mate Šaban.

Dežurni telefoni su: 3363-141 (Sajmište), 3362-828 i 3361-225 (Perkovčeva 59) i mobitel 098/406-329.

I.H.

 
12.11.2004.

U grkokatoličkoj crkvi praoca vjere i oca Abrahama prvo samoborsko zaređenje

Danijel Vranešić zaređen za đakona

U grkokatoličkoj crkvi praoca vjere i oca Abrahama prvo samoborsko zaređenje

U grkokatoličkoj crkvi praoca vjere i oca monoteizma Abrahama, zaređen je za đakona Danijel Vranešić, sin poznatijeg mu oca Mile, župnika stojdraškog.

Zaređenje za đakona zadnji je korak do svećeničkog ređenja, kojim ređenik ulazi u klerički stalež. On od sada može krstiti, vjenčati, te službeno voditi sprovode, te smije javno navještati evanđelje.

Zadnje zaređenje Hrvata bilo je prije dvije godine u Križevačkoj biskupiji, gdje su pripadnici grkokatoličke crkve, osim Hrvata, i Ukrajinci i Rusini. Međutim, to je prvo đakonsko zaređenje u Gradu Samoboru, te se prilikom ceremonije kod pripadnika grkokatoličke zajednice mogla osjetiti sva uzvišenost trenutka, a kod ponosnog oca Mile Vranešića i ganutost.

Inače Danijel Vranešić zaređenjem počinje odrađivati svoj "pripravnički staž", a nakon šestogodišnjeg studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu čeka ga još diplomski ispit.

Stjepan Stanić

 
12.11.2004.

Izvještajni sabor HDZ-a za 7. izbornu jedinicu

Ivo Sanader: Jadranka Kosor - predsjednica za 21. stoljeće

Izvještajni sabor HDZ-a za 7. izbornu jedinicu

Jadranka Kosor pravi je čovjek za novo vrijeme i prava predsjednica za 21. stoljeće. Upravo nam treba takva predsjednica koja ide najpotrebnijima, jer ako zna s njima, znat će i s drugima, kazao je predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader na Izvještajnom saboru HDZ-a za 7. izbornu jedinicu u utorak na večer.

U svom govoru najviše je iznosio rezultate Vlade, a osvrnuo se i na zamjerke predsjednika Republike Stjepana Mesića što sudjeluje u kampanji. "Pa što je mislio, na čiju ću stranu stati? Zar mi u Vladi moramo biti izvan izbora? Na to nemamo pravo, a to nam je i dužnost. Sudjelovat ću u kampanji kao predsjednik HDZ-a i strogo ću odvojiti svoju dužnost premijera, jer sam kao takav u službi svih hrvatskih građana", kazao je Sanader.

Jadranka Kosor izrazila je čuđenje nad Mesićevom izjavom kako nije mislio da će cijeli HDZ stati iza nje istaknuvši da će se kao predsjednica posebno zalagati za žene, mlade i branitelje. "Ja vas neću iznevjeriti. Bit ću dobra predsjednica, predsjednica svih hrvatskih ljudi. Čvrsto ću se zalagati za hrvatske nacionalne interese, a čovjek će biti u središtu mog zanimanja. Neću slati izaslanike na tužna mjesta, nego ću tamo ići sama, stavove ću izražavati jasno, a ne da prevodioci traže što sam htjela reći", rekla je Jadranka Kosor.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks optužio je Mesića da je 2001. sporazum kojim je tadašnji premijer Ivica Račan predao dio hrvatskog mora Sloveniji nazvao povijesnim. "Treba nam predsjednik koji neće nazivati povijesnima ortačke ugovore na štetu Hrvatske. Na Pantovčaku vlada velika nervoza, a ima i zašto. Hrvatska treba šefa države koji će kombinacijom šarma, razuma i ljepote biti jedan lijepi izlog Hrvatske u Europi", rekao je Šeks kritiziravši oporbu da se udružuje kako bi bez izbora stekla većinu u Saboru, pri čemu zabija klinove među HDZ-ove partnere i izaziva politički kaos i nestabilnost.

Potpredsjednik Sabora Luka Bebić kazao je da HDZ ima sreću što na čelu ima Sanadera koji je vizionar, poliglot, čovjek širokih pogleda i kulture, kojeg srdačno dočekuju širom svijeta. "Spremni smo da nas u Europi predstavljaju sposobni ljudi poput premijera i buduće predsjednice Jadranke Kosor", kazao je Bebić.

Na Saboru nije bilo ministra vanjskih poslova Miomira Žužula, jer je boravio u Austriji, a njegov dolazak se mogao očekivati jer je na lanjskim parlamentarnim izborima bio prvi na HDZ-ovoj izbornoj listi.

Ivica Horvat

 

Komunalci spremni za zimu

U grkokatoličkoj crkvi praoca vjere i oca Abrahama prvo samoborsko zaređenje

Izvještajni sabor HDZ-a za 7. izbornu jedinicu

Arhiva 2004

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002