15.12.2018.

Redovna izvještajna godišnja skupština samoborskog HSS-a

Složno i s vjerom u bolju Hrvatsku

U samoborskom kinu svoju godišnju redovnu izvještajnu sjednicu održali su u petak, 14. prosinca, članovi Skupštine Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke, najjače i najveće gradske organizacije ove stranke u Hrvatskoj, koja na čelu s Krešom Beljakom i u koaliciji s SDP-om već 10 godina vodi Grad Samobor. Skupštini je nazočilo 214 od 240 skupštinara, a sve su odluke donesene jednoglasno. Kroz program skupštine vodio je vrlo sigurno i učinkovito tajnik stranke Daniel Cvetković, jer je za prisutne umjesto dugih govora pripremljena video prezentacija o radu u protekloj godini, nakon kojeg je predsjednik stranke Željko Stanec sažeto predstavio plan rada za sljedeću godinu. To su bile i najvažnije točke dnevnog reda Skupštine, za koju je čelništvo dobilo punu potporu i glasno odobravanje svih nazočnih. Stranka je od ove godine bogatija i za asocijaciju branitelja Hrvatski sokol, čiji je predsjednik Adolf Paar, a skupštini su nazočili i drugi HSS-ovi uglednici – predsjednica Županijske organizacije Martina Glasnović i njezin tajnik Mario Vlahović, Marija Lindić u ime Hrvatskog srca, zamjenik župana Hrvoje Frankić, predstavnici Organizacije HSS-a mladih, kao i gradski pročelnici Marinko Džepina, Juro Horvat i brojni drugi.

Nešto više vremena dano je gostima koji su nazočili skupštini. Prvi se HSS-ovcima obratio Nikica Burić Čokot, koji je pohvalio što se i kako radi u Samoboru, posebno jer je, kako je rekao, u početku bio skeptičan. Čestitao je zato gradonačelniku Beljaku i svim njegovim suradnicima, a posebno je pohvalio vidljiv rad gradskih poduzeća, posebice Komunalca i direktora Karoglana, jer svi zajedno dobro rade za boljitak grada.

Predsjednica samoborskog SDP-a Sanja Horvat Iveković potvrdila je odličnu suradnju koalicijskih partnera u Gradu Samoboru, koja se ogleda i u brojnim realiziranim projektima na svim razinama, dok je zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić s ponosom naglasio kako stranka već niz godina uspješno vodi i jednu od najboljih županija u državi te će tako biti i ubuduće.

Na kraju se svima kao predsjednik HSS-a i saborski zatupnik obratio Krešo Beljak. Ponovio je svoj stav i rezolutnost oko nedavnih događanja u vrhu stranke te još žešće kritizirao stanje u državi i vladajuću garnituru, za koju tvrdi da su dopustili otvorenu trgovinu među zastupnicima i napuhali državni proračun, dok Hrvatska živi u perspektivi nestajanja. Također je potvrdio da u HSS-u nema povratka na staro, smjer stranke je dobar, problema još ima, ali se neće predati u namjeri da pokaže kako politika mora i može biti u službi naroda, onako kako to za građane rade HSS i SDP u Samoboru. Najavio je Beljak i neka pojačanja u stranci, ali o imenima konkretno nije govorio.

Ovom prigodom proslavljeno je i punih 25 godina od obnove djelovanja Hrvatske seljačke stranke u Samoboru, o čemu je u predvorju kina postavljena i prigodna izložba, a priznanja su tom prigodom, kao osnivači i utemeljitelji samoborskih ogranaka HSS-a primili Livius Borotha, Mijo Gorički, Vlado Hofer, Juraj Kovačić, Danica i Dragutin Marović, Franjo Noršić, Duško Paunović, Marijan Žganjer i Ante Žonja.

I ovoj su skupštini svojim prigodnim programom, prikazavši samoborske običaje na selu, doprinos dale članice Udruge Etno fletno.

M.K.

 

Redovna izvještajna godišnja skupština samoborskog HSS-a

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002