18.02.2018.

Izborna skupština Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke Samobo

Željko Stanec novi predsjednik

S velikim veseljem i zadovoljstvom predsjednik Hrvatske seljačke stranke i dojučerašnji predsjednik GO HSS-a Samobora Krešo Beljak je u subotu, 17. veljače, u maloj dvorani srednjih škola vodio izbornu Skupštinu najveće stranačke gradske organizacije u Hrvatskoj, na kojoj je izabrano novo vodstvo samoborskog HSS-a.

Nikada do sada skupštini nije nazočilo više delegata, njih 311 od 407, a skupu su prisustvovali i brojni gosti i uzvanici. Sve ih je pozdravio predsjednik Beljak, a uspjeh u radu, nakon izbora radnih tijela, poželjeli su skupštinarima predsjednica samoborskog SDP-a Sanja Horvat Iveković, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić i Nikica Burić Čokot.

U svojem izvješću o 12 godina dugom mandatu na čelu samoborskog HSS-a, Beljak je naglasio kako je HSS tijekom godina, promjena i rješavanja problema iz prošlosti, izrastao u novu stranku, utemeljen je dobar smjer, što se pokazalo i na izborima, te se nada da će uspješan model rada samoborskog HSS-a prepoznati i preslikati i ostale gradske organizacije, a i druge stranke, rekao je, mogle bi učiti na njihovom primjeru. Posebno je zahvalio bliskim suradnicima i svojoj obitelji te od svih zatražio da nastave davati podršku novom predsjedniku Željku Stancu i njegovom timu, za koje vjeruje da će još i bolje od njega voditi samoborski HSS u novom periodu. Ova promjena je i nužna, obzirom na njegove brojne druge dužnosti, jer smatra da ne bi bilo korektno ostati još i na mjestu predsjednika Gradskog odbora stranke.

Prije javnog glasanja Željko Stanec predstavio je sebe i ostale kandidate za stranačke dužnosti, tijela i organizacije, nakon čega su svi i jednoglasno potvrđeni tijekom izbora.

Uz novog predsjednika HSS-a Grada Samobora Željka Stanca, za njegove potpredsjednike izabrani su Stjepan Kozlina i Mario Vlahović, glavni tajnik je Daniel Cvetković, tehnički tajnik Šimun Pervan, organizacijski tajnik Matijas Bišćan, politički tajnik Petar Grgečić, blagajnik Domagoj Baltić, zatim 10 članova Glavnog odbora, Predsjedništvo i Tajništvo te predstavnici u Skupštini Županijske organizacije HSS-a.

Čestitke novom predsjedniku i njegovim suradnicima uputili su predsjednica Hrvatskog srca Marija Ledinski Anić, novi predsjednik svetonedeljskog HSS-a Ivica Brajdić i glavni tajnik stranke Ivica Ćorić.

Svima se na kraju obratio novi predsjednik Stanec, zahvalivši na podršci, uz obećanje da će se rad samoborskog HSS-a i nadalje temeljiti na poštenju, znanju, iskustvu, mjerljivosti rezultata, ali i mladosti, jer to je garancija uspjeha i rasta stranke u budućnosti.

M.K.

 

Izborna skupština Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke Samobo

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002