18.10.2018.

U povodu Dana grada Samobora upriličen obilazak novoizgrađenih komunalnih i društvenih objekata

Sama fala niš ne vala, al kaj je - je!

Gradski čelnici, vijećnici, predstavnici gradskih četvrti, mjesnih odbora i medija i ove su godine tijekom tradicionalnog komunalnog obilaska Samobora i okolice, u povodu proslave Dana grada, dobili kratak uvid u sve ono što se unazad godinu dana napravilo ili se još radi u cilju poboljšanja uvjeta svakodnevnog života svih naših sugrađana.

Grad Samobor i njegova okolica već odavno su i na nacionalnoj razini prepoznati kao mjesto ugodnog življenja za obitelji i mlade, ali i kao grad koji već niz godina sustavno ulaže u svoj razvoj.

U četvrtak, 18. listopada, krenulo se iz centra grada obilaskom novouređene i u potpunosti obnovljene zgrade Hrvatskog doma i dvorane kina, kultnog mjesta za sve Samoborce. Za moderno i tehnološki suvremeno opremljeno kino, dvoranu za koncerte, kazališne predstave i slične sadržaje, sa svim popratnim prostorijama, u grijanje i energetsku obnovu fasade, Grad je iz svog proračuna izdvojio 7 milijuna kuna.

Oko 12,3 milijuna kuna, od kojih je više od 9 milijuna kuna osigurano novcem iz fondova Europske unije, bit će uloženo u Mali tehnopolis Samobor, koji će niknuti povezivanjem dviju zgrada na prostoru bivše Vojarne Taborec. Dodatan je to poticaj mladim samoborskim poduzetnicima, obrtnicima i inovatorima, koji će, kada MTS 2020. bude završen, imati prostor i uvjete za realizaciju svojih poslovnih ideja i, u konačnici, zaposlenje za sebe i svoje suradnike.

I najmlađi Bregančani konačno svi zajedno mogu boraviti u zajedničkom prostoru, jer je početkom ove školske godine završena dogradnja Dječjeg vrtića Izvor u njihovom mjestu. Za prijeko potreban prostor namijenjen vrtićkoj populaciji u Bregani iz proračuna Grada utrošeno je 6 milijuna kuna.

U centru grada je za školarce koji polaze OŠ Samobor, a nakon rekonstrukcija Obrtničke i Stražničke ulice u vrijednosti skoro 2 milijuna kuna, te nove regulacije prometa u tom dijelu grada, osiguran bezbrižniji dolazak i odlazak iz škole.

Već niz godina, sukladno potrebama i programima koje žele ostvariti u svojoj sredini, u Gradu brinu o ravnomjernom razvoju gradskih četvrti i mjesnih zajednica. Najveći dio novca odlazi na izgradnju i uređenje cesta, pješačkih staza, parkirališta, mostova, komunalne infrastrukture i obnovu društvenih domova. I u proteklom razdoblju bilo je puno takvih "malih komunalnih akcija", koje zaista puno znače i doprinose kvalitetnijem životu onih naših sugrađana koji žive izvan šireg centra grada - od Braslovja ili Drežnika do Stojdrage ili Svetog Martina pod Okićem... I želja i posla je još puno i dug je put do njihovog ostvarenja.

Gradonačelnik Krešo Beljak često i sa saborske govornice ističe i zahtijeva veću autonomiju gradova i općina kao preduvjet njihovog jačeg i bržeg razvoja, a na opću korist države i društva u cjelini. No, dok se to ne ostvari, Grad Samobor će i dalje svojom povijesnom baštinom, kulturom, poduzetništvom, turizmom i ostalim sadržajima, u koje su tijekom stoljeća njegovog postojanja sustavno ugrađivani i europski civilizacijski dosezi, uvijek moći konkurirati za status najboljeg grada u Hrvatskoj.

Tijekom obilaska grada autobusom, koji je završio zajedničkim kasnim ručkom u Smerovišću, zamjenici gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec, kao i resorni pročelnici, koji su govorili o završenim i budućim projektima i radovima, obećali su čuvati već postignute standarde, ali i dodatno unaprjeđivati sve ono što je važno za boljitak svih Samoboraca.

M.K.

 
18.10.2018.

Počinju programi u obnovljenoj kino dvorani POU Samobor

Pronađite i vi nešto za sebe

Počinju programi u obnovljenoj kino dvorani POU Samobor

Povodom otvaranja za pučanstvo novoouređene kino dvorane POU Samobor, organizatori su predvidjeli niz priredbi i projekcija filmova.

Ima tu za svakog ponešto, a vi izaberite ono što vam odgovara.

S.S.

 

U povodu Dana grada Samobora upriličen obilazak novoizgrađenih komunalnih i društvenih objekata

Počinju programi u obnovljenoj kino dvorani POU Samobor

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002