19.05.2018.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje u povodu Dana grada

Branku Radoševiću nagrada za životno djelo

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje u povodu Dana grada održana je u petak poslijepodne, 18. svibnja, u Sportskoj dvorani OŠ Vladimira Deščaka, u nazočnosti brojnih uzvanika, visokih dužnosnika i gradskih vijećnika.

Ana Barun na početku je otpjevala himnu RH, a minutom šutnje odana je počast svim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. Prigodne uvodne pozdravne govore održali su predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak, gradonačelnik Dario Zurovec, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić i saborski zastupnik i gradonačelnik prijateljskog Grada Bakra Tomislav Klarić.

Nakon što je Sveta Nedelja razvila iznimno dobre odnose s Gradom Gostivarom (Republika Makedonija), čiji temelji su ostvareni zahvaljujući počasnoj konzulici Republike Hrvatske u Republici Makedoniji Viti Huzjan, na svečanoj su sjednici Povelju o prijateljstvu i suradnji između Grada Gostivara i Grada Svete Nedelje potpisali gradonačelnici dr. Arben Taravari i Dario Zurovec. Dr. Arben Taravari naglasio je da je sretan što će im visokorazvijena i uzorna Sveta Nedelja biti od pomoći pri postizanju visokih standarda u svim oblicima razvijenosti, kako društvene, tako i ekonomske i demokratske.

Predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak i gradonačelnik Dario Zurovec uručili su javna priznanja Grada Svete Nedelje. Branku Radoševiću za gotovo polustoljetni rad u razvoju sporta, posebno rukometa, te aktivnog sudjelovanja u ostalim područjima razvoja Grada Svete Nedelje, dodijeljena je Nagrada Grada Svete Nedelje za životno djelo (povelja i novčana nagrada od 10.000 kuna). Nagrade Grada (povelje) su dodijeljene Udruzi za očuvanje hrvatske kulturne baštine Kragulj za svekoliki doprinos očuvanju kulturne baštine Grada Svete Nedelje, Judo klubu Sakura za poseban doprinos za rad s djecom i mladima na području sporta i Twirling – mažoretnom klubu Sveta Nedelja za poseban doprinos u promicanju kulture i umjetnosti.

Po prvi puta dodijeljene su, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, i pohvalnice za izrazitu humanost iskazanu višestrukim darivanjem krvi. Pohvalnice su uručene Mladenu Frankoviću koji je darovao krv 75 puta, Vilimu Kralju koji je darovao krv 76 puta, Ivanu Antolkoviću koji je darovao krv 77 puta, Jablanku Hercegu koji je darovao krv 125 puta i Slavi Radočaju, koji je darovao krv 126 puta.

Voditeljica programa bila je Petra Habdelić, a u prigodnom kulturno–umjetničkom programu sudjelovao je VA Domenice te Lucija Jaran, učenica OŠ Sveta Nedelja i Ana Marija Ćoso, učenica OŠ Vladimira Deščaka.

Svečanoj sjednici nazočili su, između ostalih, još i počasna konzulica Republike Hrvatske u Republici Makedoniji Vita Huzjan, druga tajnica Veleposlanstva Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj Marisa Christyanti i gospođa Aria Fitria, saborski zastupnik Davor Ivo Stier i potpredsjednik Skupštine Zagrebačke županije Zvonko Kunić. Na sjednici su bili i gradonačelnici, načelnici i predstavnici gradova prijatelja te susjednih gradova i općina, kao i ravnatelji, direktori i predstavnici javnih institucija i ustanova s područja Grada, Zagrebačke županije i šire, pročelnici i voditelji županijskih i gradskih upravnih odjela te županijski vijećnici, predsjednici i članovi mjesnih odbora Grada te predstavnici udruga i udruženja građana, kao i mnogih tvrtki s područja Grada Svete Nedelje.

Proslava je nastavljena druženjem na svečanom domjenku, a od 17 sati moto susretom Moto kluba Iron Ghosts na parkiralištu TS Offertissima i koncertom grupe Dvajst do asa i DJ-a Red Queen.

Bogati programi proslave Dana grada Svete Nedelje nastavit će se svakodnevno do nedjelje, 27. svibnja.

D.K.

 

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje u povodu Dana grada

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002