30.06.2018.

Gadonačelnik Svete Nedelje sastao se s predstavnicima Samoborčeka i Autoturista

Autobusi će ipak voziti kao prije

Gadonačelnik Svete Nedelje sastao se s predstavnicima Samoborčeka i Autoturista

Zbog izmijenjenog ljetnog voznog reda te ukinutih redovnih voznih linija za područje Svete Nedelje autoprijevoznika Autoturist i Samoborček, gradonačelnik Svete Nedelje uputio im je zahtjev za očitovanjem vezanim uz navedenu problematiku te sazvao hitan sastanak s predstavnicama navedenih autoprijevozničkih poduzeća.

U uredu gradonačelnika održan je sastanak gradonačelnika Darija Zurovca, njegovog zamjenika Davora Nađija i direktora poduzeća Autoturist i Samoborček, Franje Grgurića i Bože Grgurića.

Gradonačelnik Dario Zurovec tražio je pojašnjenje o promjeni voznog reda te ukidanju polazaka nekih redovnih linija. Predstavnici autoprijevoznika pojasnili su da im je u ljetnim mjesecima smanjen prihod između 40 i 60 posto u odnosu na ostatak godine te su smatrali da je manje bolno smanjiti broj polazaka, nego korigirati cijenu na više.

Istaknuli su da cijena prijevoza nije korigirana zadnjih šest godina, a da su se u tom razdoblju uvjeti privređivanja u mnogočemu promijenili (cijena pogonskog goriva porasla je zadnje dvije godine za 27%, porasli su troškovi djelatnika, rezervnih dijelova...), dok je u isto vrijeme zabilježen i pad broja putnika. Naglasili su da je proteklih dana do problema u javnom prijevozu na nekim linijama došlo i zbog privremenog zatvaranja terminala Ljubljanica zbog radova, kao i zbog terminala kroz Savsku ulicu u Zagrebu, gdje su radovi još uvijek u tijeku.

Iako je prijašnji ljetni vozni red vraćen na snagu, gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je kako smatra da ranije navedeni razlozi ne opravdavaju ovakav postupak ukidanja linija i promjene voznog reda.

- Naime, ljetni vozni red sam po sebi podrazumijeva i rjeđe autobusne linije, ali ukidanje istih ili smanjenje broja linija ne zadovoljava potrebe naših građana. Smatram da ste ukidanjem broja linija mogli uvelike oštetiti korisnike, stanovnike našega Grada te im uskratiti odgovarajuću uslugu javnog prijevoza - rekao je gradonačelnik Zurovec.

T.I.

 

Gadonačelnik Svete Nedelje sastao se s predstavnicima Samoborčeka i Autoturista

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002