15.09.2018.

Gradonačelnik Svete Nedelje saslušao stanovnike Jagnjić Dola

Za brže izvođenje i plaćanje na više rata

Gradonačelnik Svete Nedelje saslušao stanovnike Jagnjić Dola

U subotu, 15. rujna, u 10 sati, počeo je na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji javni prosvjed članova Mjesnog odbora Jagnjić Dol i mještana tog naselja. Okupili su se kako bi izrazili nezadovoljstvo brzinom izvođenja radova na prometnicama unutar njihovog naselja. U naselju Jagnjić Dol (Svetonedeljska cesta), kao i u naselju Brezje (Malogorička cesta), a sukladno provedenom Javnom natječaju, u tijeku je izvedba radova na izgradnji kolektora fekalne kanalizacije. Investitor je Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. iz Zagreba, a izvoditelj radova je tvrtka Palir d.o.o. Trenutno se izvode priključci na fekalnu kanalizaciju, te ukoliko građani pristupe potpisu ugovora i izvrše obvezu plaćanja, radovi na izvedbi priključaka bit će gotovi do 15. listopada 2018.

Gradonačelnik Dario Zurovec i njegovi zamjenici Marija Hršak i Davor Nađi, u pratnji tehničkog direktora Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. Marina Galijota te ostali suradnicima, sastali su se s prosvjednicima na glavnom gradskom trgu kako bi zajedničkim dijalogom postigli rješenje. Gradonačelnik je saslušao građane i također izrazio nezadovoljstvo izvođenjem radova. Istaknuo je kako će i dalje vršiti pritisak na investitore i na izvođača radova da bi se oni u što kraćem roku zaista i završili.

Detalje oko izvođenja radova pojasnio je Marin Galijot, tehnički direktor Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o., kazavši kako su podnesena 82 zahtjeva za izvedbu kanalizacijskog priključka, od kojih je s jučerašnjim datumom bilo sklopljeno 45 ugovora, dok se s današnjim danom očekuje više od 70 potpisanih ugovora. Od svih navedenih ugovora, uplaćeno je 26 priključaka. Početkom tjedna započela je i izvedba priključaka na terenu, a po izvedbi svih 70-ak priključaka Vodoopskrba i odvodnja d.o.o., u suradnji sa Županijskim cestama, izvest će asfaltiranje prometnice u cijeloj zoni radova, jer 15. listopada 2018. krajnji je rok za završetak izvedbe priključaka na fekalnu kanalizaciju, istaknuo je tehnički direktor Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o.

Na pitanja sugrađana može li se pomoći građanima uvođenjem dodatnog obročnog plaćanja, gradonačelnik Zurovec pojasnio je kako je u ovom trenutku moguće obročno plaćanje na 36 rata, no da će do idućeg tjedna razmotriti postoje li dodatne mogućnosti, odnosno povećanje broja obročnih rata ili neka druga mogućnost pripomoći sugrađanima.

Zahvalio je svima na dolasku te još jednom istaknuo kako će i dalje vršiti pritisak na investitore i izvođače kako bi radovi bili završeni u što kraćem roku, a na obostrano zadovoljstvo građana i Grada Svete Nedelje.

A.B.B.

 

Gradonačelnik Svete Nedelje saslušao stanovnike Jagnjić Dola

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002