14.12.2018.

Otvoren 13. Samoborski božićni sajam

Tradicionalno i moderno, na zadovoljstvo svih

Od 14. do 31. prosinca, kroz tri blagdanska vikenda, a na kraju i uz dvostruki doček Nove godine, na glavnom samoborskom trgu trajat će Samoborski božićni sajam. Organizira ga već 13. godinu zaredom Grad Samobor u suradnji s Poduzetničkim centrom Samobor d.o.o., i uz suradnju s Turističkom zajednicom grada Samobora, Komunalcem d.o.o., Pučkim otvorenim učilištem, Udrugom Etno fletno i Klubom poduzetnica Samobor.

Sajam su službeno otvorili i medijima u božićnoj bijeloj kupoli na Trgu u petak, 14. prosinca, predstavili zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec, Renata Razum iz PCS-a, voditeljica samoborske Turističke zajednice Marijana Obad Slamar, Marija Lindić iz Udruge Etno fletno te predstavnica Kluba poduzetnica Sunčica Jozić. A da nešto ne zaborave spomenuti, pobrinuli su se glavni samoborski Djed Božićnjak Darko Kupres i njegova Dobra vila Petra Aralica.

U nazočnosti brojnih medija i ostalih gradskih dužnosnika zamjenik gradonačelnika Stanec pozvao je sve Samoborce, male i velike, prijatelje našega grada i goste namjernike da dođu i uživaju u bogatoj domaćoj ponudi i prigodnom programu koji je Grad Samobor svima pripremio. Izlagače u kućicama, njih 22-oje, koji će brinuti o autohtonoj samoborskoj eno-gastro ponudi ili se predstaviti starim zanatima, suvenirima, nakitom i rukotvorinama predstavila je Renata Razum, uz poziv da kupnjom njihovih proizvoda razvesele svoje bližnje u dane blagdana. Božićna kupola udomit će 15. i 16. prosinca i Samoborsku božićnu furku kroz Frozen, za sve one kojima više odgovara suvremeno i moderno, a koje će ponuditi, kako je rekla Sunčica Jozić, njihov Klub poduzetnica.

Već u subotu počinju i radionice izrade poklona i nakita, pričaonice za djecu, glazbeni program mladih i starijih brojnih izvođača, predstave, plesnjaci i još puno toga što će se sve do večeri odvijati u dane vikenda. O sada već tradicionalna dva dočeka Nove godine i ovogodišnjoj ekipi zaduženoj za dobro raspoloženje govorila je Marijana Obad Slamar iz Turističke zajednice, a sveukupnu bogatu ponudu svojim je domaćim slanim i slatkim kolačima, štrudlama, kuružnjakom, salamama, sirevima i finim bermetom, zaokružila Marija Lindić iz Udruge Etno fletno, čije će se članice i članovi pobrinuti da Samoborcima i njihovim gostima priušte pun blagdanski doživljaj i uz običaje koje njeguju.

Advent u Samoboru i Samoborski božićni sajam toliko su bogati različitim programima da je najbolje da sve pratite na službenim internetskim stranicama Grada Samobora ili informacije potražite u Turističkoj zajednici.

M.K.

 

Otvoren 13. Samoborski božićni sajam

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002