23.09.2012.

Likovna kolonija u Centru za odgoj i obrazovanje Lug

Klikni za Lug

Likovna kolonija u Centru za odgoj i obrazovanje Lug

Centar za odgoj i obrazovanje Lug vratio se nekadašnjoj praksi organiziranja likovnih kolonija u svojim prostorima. Tako su 22. rujna u Lug stigli slikari iz Samobora, Zagreba i ostalih gradova, kako bi ovjekovječili prekrasan park s perivojem, jezero, dvorac, voćnjak ili već neki drugi motiv koji su mogli naći unutar centra. Kolonija je bila zamišljena kroz druženje umjetnika s korisnicima centra u zajedničkom radu.

U kraćem razgovoru nova ravnateljica Centra Lug Željka Stergar rekla nam je da su odlučili likovnu koloniju organizirati nakon stanke od 5-6 godina, jer se i njihovi korisnici sami kreativno izražavaju, slikaju i imaju potrebu pokaziti svoje radove i otvoriti se lokalnoj zajednici. Usto, slikari su uvijek u njihovim prosotrima bili dobrodošli kao dragi prijatelji koji se vole družiti s korisnicima i uključiti ih u svoj rad.

- Velika je dobit ovog centra i našeg djelovanja kada se naši korisnici osjećaju jednako važnima, kada ljudi tu dolaze i posvećuju pozornost njihovom radu – istaknula je ravnateljica Centra Lug Željka Stergar.

Ove godine na likovnoj koloniji okupilo se tridesetak slikara, koji su se u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima družili s korisnicima i slikali, a sve je završilo večerom i zabavom.

No, to nije jedina aktivnost ovih dana. Ravnateljica Stergar istaknula je još jednu, koju su tek započeli, i zamolila građane za pomoć. Naime, u kreativnom promišljanju djelatnika i korisnika osmišljen je i projekt Usvajanje i razvoj životnih navika i socijalnih vještina kroz planinarsko-alpinističku sekciju u svrhu psihosocijalne rehabilitacije štićenika centra kroz program boravka u prirodi i planinarenje. Taj je projekt poslan na natječaj za donaciju Zagrebačke banke. U projekt je uloženo jako puno truda, kaže ravnateljica, no da bi se dobila sredstva, potrebni su glasovi posjetitelja Facebook stranice banke, dakle ZABE. Stoga je ravnateljica zamolila sve građane, a osobito one mlađe, za tu malu pomoć u klikanju na Facebook stranici ZABE kako bi dobili donaciju u kategoriji Djeca i mladi.

M.Š.

 

Likovna kolonija u Centru za odgoj i obrazovanje Lug

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002