11.12.2012.

Održano još jedno izdanje dječjeg festivala Božić dolazi

Pjesmom i plesom ususret blagdanima

Održano još jedno izdanje dječjeg festivala Božić dolazi

Samoborske i Svetonedeljske mažoretkinje uspješno su priredile još jedno izdanje dječjeg festivala Božić dolazi. Iako su zimske neprilike termin sa subote prebacile u nedjeljno jutro, puna nova sportska dvorana u Samoboru mogla je uživati u dvosatnom, rasplesanom i raspjevanom programu. Nastupilo je čak 260 izvođača, a program su vodili Djed Mraz i Teta Zima, koji su imali pune ruke darova za mališane iz publike.

Uz nastupe raznih dobnih skupina Samoborskih i Svetonedeljskih mažoretkinja tu su bili i Dječji zbor Samoborček, Plesne skupine škola Bogumila Tonija, Mihaela Šiloboda i Milana Langa iz Samobora, Plesni studio lepeza i Plesni klub JazzElle te mlada pjevačica Uršula Bilić i žongler Kugolini. Posebno veselje izazvao je pak nastup posebne gošće festivala, Ivane Husar Mlinac, koja je zajedno sa svim izvođačima otpjevala nekoliko pjesama.

Organizatori su zahvalili svim roditeljima, djeci, prijateljima i ostalima koji su pomogli u realizaciji festivala, roditeljima Samoborskih i Svetonedeljskih mažoretkinja koji su svoju djecu vodili na dodatne satove treninga te pokroviteljima Gradu Samoboru i Sportskim objektima Samobor, medijskim pokroviteljima i suradnicima.

Radio Sv. Nedelja

 
11.12.2012.

Novi izvrsni uspjesi učenika samoborske Glazbene škole na državnom natjecanju komornih sastava

Ponovili izvrsne rezultate

Novi izvrsni uspjesi učenika samoborske Glazbene škole na državnom natjecanju komornih sastava

Na nedavno održanom 50. hrvatskom natjecanju komornih sastava učenika i studenata glazbe, koje se i ove godine održalo u Opatiji od 5. do 8. prosinca 2012. godine, natjecalo se devet komornih sastava Glazbene škole Ferdo Livadić. Kroz četiri discipline (duo, trio, kvarteti, ansambli 5-12 članova) i tri kategorije (I. kategorija: osnovne glazbene škole, II. kategorija: srednje glazbene škole, III. kategorija: glazbene akademije), učenici GŠ Ferde Livadića postigli su iznimno dobre rezultate i zavrijedili dobijene nagrade.

Nagrade

Duo violina (II. kategorija) - 1. NAGRADA

Lara Rimac i Marta Stanec

Nastavnik: Vladimir Zlatko Sverak, prof.

Duo udaraljki (II. kategorija) - 1. NAGRADA

Janko Adamek i Renato Vrbančić

Nastavnik: Goran Gorše, prof.

Trio (I. kategorija) - 1. NAGRADA

Nikolina Hapač (flauta), Lucija Bošković, (klarinet) i Ema Štrbac (klavir)

Nastavnik, Mihael Paar, prof.

Kvartet klarineta (II. kategorija) - 1. NAGRADA

Dorotea Rnjak, Ivo Tikvica, Marta Jandrečić i Filip Mikuša

Nastavnica: Vesna Radinčić, prof.

Ansambl tambura (II. kategorija) - 1. NAGRADA

Marko Blašković, Ana Mezdić, Marko Černauš, Valentina Mezdić, Katarina Lucija Vuković, Jelena Tompak, Davor Peter, Davor Ban, Luka Krištofić, Fran Pogrmilović i Hrvoje Tompak

Nastavnica: Petra Vojvodić, prof.

Trio (II. kategorija) - 2. NAGRADA

Viktorija Đurđek, sopran, Anthea Barač, sopran i Sven Brajković, klavir

Nastavnica: Branka Cvetković, prof.

Duo (II. kategorija) - 2. NAGRADA

Cameron Stewart Massey, flauta i Marta Faullend Heferer, gitara

Nastavnica: Vesna Faullend Heferer, prof. mentor

Duo (II. kategorija) - 2. NAGRADA

Anesa Čajević Glojnarić, flauta i Marko Vucković, gitara

Nastavnica: Nikolina Tičinović, prof.

Trio gitara (I. kategorija) - Priznanje

Marija Crljen, Rea Bilić, i Hrvoje Janković

Nastavnica: Vesna Faullend Heferer, prof. mentor

Ocjenjivački sud radio je u peteročlanom sastavu: Tonko Ninić, Renata Penezić, Lidija Horvat, Svetlana Krajna, Xhevdet Sahatxhia, eminentni su umjetnici i pedagozi s Muzičke akademije i glazbenih škola.

Kao najbolje plasirani sastavi u svojoj disciplini: Duo violina - Lara Rimac i Marta Stanec te Ansambl tambura - Marko Blašković, Ana Mezdić, Marko Černauš, Valentina Mezdić, Katarina Lucija Vuković, Jelena Tompak, Davor Peter, Davor Ban, Luka Krištofić, Fran Pogrmilović, Hrvoje Tompak, imali su čast nastupiti na završnom koncertu pred brojnim uzvanicima i gostima. Tom su im prilikom svakom osobno bile uručene diplome i prigodni pokloni od predsjednika Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga i saborskog zastupnika Frane Matušića. Zahvaljujući tom plasmanu spomenuti učenici natjecatelji nastupat će tijekom godine u sklopu "Koncerata izvrsnosti", koje godinama organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga i predstavlja najbolje od najboljih.

Iz svega prije napisanog vidljivo je da se u samoborskoj glazbenoj školi iznimno pridaje važnost komornom muziciranju, što dokazuju ne samo visoke nagrade, već i mnogobrojni nastupi ostalih orkestara i komornih sastava tijekom cijele školske godine.

Iskrene čestitke svim nagrađenim učenicima i profesorima na postignutim rezultatima u ime škole uputila je ravnateljica škole Zdenka Merčep.

T.G.

 

Održano još jedno izdanje dječjeg festivala Božić dolazi

Novi izvrsni uspjesi učenika samoborske Glazbene škole na državnom natjecanju komornih sastava

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002