04.04.2012.

Održana godišnja skupština HPD Jeka

Janko Jelenić novi predsjednik Jeke

Održana godišnja skupština HPD Jeka

U subotu, 31. ožujka, nakon što su članovi HPD Jeka otpjevali prigodni koncert na glavnom samoborskom trgu u sklopu Samoborskog proljetnog sajma, u prostorijama društva je održana sjednica Skupštine Hrvatskog pjevačkog društva Jeka. Pošto je ova sjednica bila izborna, tj. birala se nova uprava društva, odazvali su se gotovo svi članovi. Od gostiju nazočni su bili zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić i predstavnik Gradske glazbe Dubravko Mihalinec.

Sjednicu Skupštine je otvorila dosadašnja predsjednica Jasna Marija Jankavić, pozdravila sve prisutne, te podsjetila na odrađene koncerte u protekloj godini. Posebno se osvrnula na uspješno odrađenu glazbenu manifestaciju Samoborsko zborsko protuletje, kojoj je prisustvovalo oko 500 sudionika, što izvođača, što organizatora, kao i na povjesno sudjelovanje Jeke na Državnoj smotri zborova u Novigradu Istarskom. Naglasila je kako su sva dugovanja prema umjetničkom voditelju i svi režijski troškovi za proteklu godinu podmireni, ali i ukazala na činjenicu da odobrena sredstva iz gradskog proračuna za rad društva u ovoj godini neće biti dostatna.

Nakon uvodnih riječi radno tijelo Skupštine, s predsjedavajućim Mirkom Mišetićem, zahvalilo je na dosadašnjem zalaganju te razriješilo dužnosti Upravni i Nadzorni odbor, tajnika, blagajnika i arhivare. HPD Jeka je na svojoj izvanrednoj sjednici Skupštine u prosincu prošle godine izglasalo usvajanje novog Statuta, koji je zbog povećanog broja članstva te osnivanja sekcije Gradskog dječjeg zbora bio neophodan za daljnji rad. Tako je, prema novom Statutu, novoizabrana uprava društva brojnija od stare.

Za novog predsjednika izabran je Janko Jelenić, za tajnika je ponovno izabran Marijan Majdak, koji će ujedno i dalje obnašati i dužnost arhivara povijesnog materijala u društvu. U Upravni odbor po dužnosti umjetničkog voditelja ulazi i maestro degl´Ivellio, sekciju Gradskog dječjeg zbora zastupa Marijo Bartaković, a skupština je izabrala još tri člana: Gordanu Žganjer, Irenu Kapor i Maju Pleše. U Nadzorni odbor izabrani su Dragica Sertić, Marija Žitković i Natko Gluščić. Dužnost blagajnika preuzima Terezija Penić, a arhivar notnog materijala ostaje i dalje Marija Majstorović. Nakon što je dizanjem ruku potvrđen izbor novih članova, predsjedavajući Mirko Mišetić čestitao je svim izabranima te predao daljnje vođenje sjednice novoizabranom predsjedniku Janku Jeleniću.

Janko Jelenić, višegodišnji član zbora u dionici basova, zahvalio je na povjerenju svim članovima Skupštine. Napomenuo je kako će se tijekom svog mandata posebno zalagati da Jeka dobije svoj zasluženi prostor u gradu, jer to svojim 140 godina dugim djelovanjem i zaslužuje. Za dva, po broju članova, velika društva kao što je Gradska glazba (s kojom Jeka dijeli radni prostor) i HPD Jeka, dvorana na adresi Trga Matice hrvatske 3 odavno je postala tijesna.

Čestitkama su se pridružili i gosti. Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić istaknuo je kako je svjestan teške financijske situacije za sve udruge u gradu, pa i Jeke, ali da će Grad kao i uvijek do sada izaći u susret Jeki koliko će to maksimalno biti moguće. Predstavnik Gradske glazbe Dubravko Mihalinec istaknuo je kako Jeka i dalje može računati na maksimalnu toleranciju u odnosu dva podstanara na istoj adresi.

Iz Jeke koriste ovu priliku i apeliraju na građane Grada Samobora koji možda nemaju sluha za pjevanje, ali imaju sluha da prema vlastitim mogućnostima pomognu u ostvarivanju zacrtanih planova Hrvatskog pjevačkog društva Jeka. Ostvarenje tih planova nije samo na korist članovima, već je na korist i ponos svim građanima ovog raspjevanog grada.

Lidija Mezdić

 

Održana godišnja skupština HPD Jeka

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002