17.09.2012.

Održano prvo FotOOko u Svetoj Nedelji

Nije gotovo dok žiri ne kaže svoje

Održano prvo FotOOko u Svetoj Nedelji

Članovi svetonedeljskog Foto kluba Klik u tri godine postojanja napravili su više nego neki klubovi u čitavo desetljeće. U svojim aktivnostima napravili su nov iskorak i 15. rujna organizirali prvo FotOOko. Zamislili su ga kao cjelodnevnu manifestaciju koja će ponuditi čitav niz zanimljivih sadržaja. U tome su i uspjeli, a čak ni kišne kapi na samom otvorenju nisu ih prestrašile.

Otvorenje je bilo u prijepodnevnim satima u Ornitološkom rezervatu Sava-Strmec. Tu su Klikovci, u suradnji s JU Zeleni prsten Zagrebačke županije i promatračima ptica, organizirali izložbu fotografija i demonstrirali način fotografiranja ptica. U ime Foto kluba Klik Željka Šabarić uvodno je zahvalila fotografima koji su došli iz svih krajeva Hrvatske, od Osijeka do Splita, dok je predsjednik kluba Roman Avdagić pojasnio sam koncept FotOOka. Rekao je i da je Foto klub Klik osnovan prije tri godine s ciljem promocije i popularizacije fotografije i do sada je organizirao radionice, gostovanja poznatih fotografa te fotografiranje na terenu.

Dobrodošlicu okupljenima zaželjeli su ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije i izaslanica župana Martina Glasnović te gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin, uz kojeg je bio i zamjenik Dragutin Vinovrški Pentek.

U popodnevnim satima na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji održavale su se fotoradionice i bili su postavljeni štandovi s fotoopremom, a od 17 sati u suradnji s PD Pinklec održana je rekreacijska šetnja po svetonedeljskim bregima, s ciljem da fotografi ulove zlatni ili plavi sat. U neformalnom večernjem dijelu programa nastavljeno je druženje sudionika uz trbušni ples.

No, ovo prvo FotOOko nije gotovo. Svi koji su se prijavili na manifestaciji sada mogu sudjelovati u natječaju i poslati do 22. rujna u galerije Foto kluba Klik tri svoje fotografije, a naši ugledni hrvatski fotografi, kao što su Marko Zirdum, Branimir Butković, Tibor God i drugi, izabrat će najbolje, koji će osvojiti vrijedne nagrade sponzora.

Radio SVN

 

Održano prvo FotOOko u Svetoj Nedelji

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002