17.11.2012.

Amatersko kazalište POU Samobor poziva na predstavu Prizori iz stvarnog života

Premijera za jubilej

Amatersko kazalište POU Samobor poziva na predstavu Prizori iz stvarnog života

Amatersko kazalište POU Samobor ove jeseni bilježi deset godina od svog osnutka. Noć kazališta, koja se u subotu 17. studenog održava u gradovima diljem Hrvatske izuzetna je prilika da samoborski amateri proslave svoj deseti rođendan.

Povodom desete obljetnice rada na „daskama koje život znače“, odlučili smo svojim sugrađanima i zaljubljenicima u kazališnu umjetnost pokloniti novu predstavu pod nazivom „Prizori iz stvarnog života“. Riječ je o našem autorskom projektu inspiriranom tekstovima portugalskog umjetnika i dramaturga Teixeire Moite koje je s engleskog preveo naš preminuli voditelj i osnivač kazališta Miroslav Burić. Ideju o kojoj nam je govorio i na žalost nije stigao ostvariti, pokušali smo oživjeti uz pomoć poznatog kazališnog redatelja prof. Roberta Raponje. Suradnja s njim unijela je neke novosti u način na koji smo dosada radili pa je i sama predstava drugačija od dosadašnjih koje je naša publika navikla gledati. Stvarajući „Prizore iz stvarnog života“ zajednički smo maštali i kreirali scene, pokrete, zvukove, tekstove što nam je bio poseban izazov. Predstava progovara o društvenim problemima današnjice, pitanjima međuljudskih odnosa, nasilja, mehanizaciji ljudskog života koji gubi svoj smisao. Riječ je i o svakodnevici na koju smo navikli, o stvarima koje smo naučili rutinski obavljati, a utopljeni u vlastitoj rutini zaboravljamo na sve ono što nam je nekada značilo.

2002. započeli smo svoju priču na kazališnim daskama. Iza nas je deset predstava igranih na smotrama i festivalima amaterskih kazališta u Hrvatskoj, a za neke od njih dobili smo priznanja i nagrade. Volimo se družiti i zajedno stvarati predstave, a najveća nam je nagrada Vaš pljesak. Uz glumce koji su tu od osnutka kazališta ove smo sezone primili i nekoliko novih članova od kojih je nekima ovo i prvi susret s pozornicom. Iako smo se prošle godine prerano oprostili od našeg strike Burića njegov san o kazalištu nastojimo ostvariti, očuvati i nastaviti s radom. Stoga nam je izuzetna čast pozvati Vas na premijeru predstave „Prizori iz stvarnog života“ i proslavu desete obljetnice Amaterskog kazališta POU Samobor, u subotu 17. Studenog 2012. u 20h, u kino dvoranu Hrvatskog doma u Samoboru.

U pripremi je i izložba o radu kazališta u proteklih deset godina kao i objavljivanje knjige tekstova i drama na kojima smo radili.

Sa zadovoljstvom Vas očekujemo u subotu.

Vaše,

Amatersko kazalište POU Samobor

 

Amatersko kazalište POU Samobor poziva na predstavu Prizori iz stvarnog života

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002