16.12.2012.

Koncert tamburaškog orkestra Kulturnog društva Sveta Nedelja u Kerestincu

Blagdan za sva osjetila

Koncert tamburaškog orkestra Kulturnog društva Sveta Nedelja u Kerestincu

Tamburaški orkestar Kulturnog društva Sveta Nedelja je, nakon obilježavanja 10. obljetnice prošle jeseni, ove godine priredio predbožićni koncert za svoje sugrađane i sve ostale ljubitelje tamburaške glazbe u subotu, 15. prosinca, u popularnoj kerestinečkoj Dvojki.

O tome kako treba izgledati prava pučka veselica, u najboljem smislu ovih riječi, i mnogi bi iskusniji izvođači mogli učiti od ovih mladih tamburaša i njihovih voditelja – umjetničkog ravnatelja i voditelja orkestra Dražena Šoića, organizatorice Ivanke Dejanović i predsjednika društva Vlade Žitkovića. Cijeli koncert, u jednom dijelu prigodno obojen božićnim pjesmama i svjetski poznatim standardima, svirački je iznijelo šest tamburaša i njihova prva "bisernica" Ana, solistice Ana Golubić i Mateja Mužinić, sestre Cvitan, a "gostovali" su im i njihov mlađi tamburaški sastav i dječji zbor.

Bogat, zabavan i raznolik program, u kojem je uživala puna dvorana na čelu s gradonačelnikom Dragom Prahinom, prekinula je tek fina večera poslužena u pauzi koncerta. Nakratko je program, kroz koji je duhovito i kratko vodio Frano Ridjan, novinar urednik Radija Sljeme, prekinuo i Ante Kordun, predsjednik HKPD-a iz Čučerja, čije tamburaše vodi također Dražen Šoić, kako bi se pohvalio folklornim Oscarom (nagrada zaista nosi taj naziv), najvišom nagradom za folklorne amatere, a koji je njihovo društvo dobilo na zadnjem međunarodnom festivalu. I bilo je to sve od "govorancija".

Ležerna, topla i ugodna atmosfera, svirka i pjesma malog kompaktnog orkestra, koji to tako očito radi ponajprije za svoj gušt, prelila se tako i na sve prisutne u dvorani. A tko god zna imalo o tom poslu, jasno mu je da iza svega stoji do u detalje razrađen program, organizacija i puno vježbanja, koji tek onda postaju prava svečanost za svačije oči i uši.

K tome, baš sve koji su se te večeri okupili na koncertu dočekao je na stolu mali darak za Božić, a članovi orkestra i oni koji su se posebno iskazali u radu društva dobili su i posebne poklone. Bio je to posve drukčiji blagdanski koncert od onih koje smo navikli gledati, a druženje, veselje i ples nastavili su se spontano nakon završetka predviđenog programa.

Pozivnica je to za koncert cijelog Kulturnog društva Sveta Nedelja, koji možete pogledati 26. siječnja 2013. u kino dvorani Pučkog otovorenog učilišta u Samoboru.

M.K.

 

Koncert tamburaškog orkestra Kulturnog društva Sveta Nedelja u Kerestincu

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002