15.02.2012.

Održan fašnički koncert Tamburaškog društva Ferdo Livadić

Iz strujnog mraka u mrak braka

Kako je slučaj htio da termin fašničkog koncerta TD Ferdo Livadić padne baš na Valentinovo, glazbeno druženje u samoborskoj kino dvorani iskorišteno je i da bi se konačno pred Bogom i zakonom potvrdila dugogodišnja veza Princa i Srake. Ali, avaj, vjenčanje nije uspjelo. Dalo se to naslutiti i kroz zlosutni omen na početku koncerta – zbog problema s napajanjem iz elektroenergetske mreže (nije bilo struje, jednostavnije rečeno) koncert je počeo s 45 minutnim kašnjenjem, tijekom kojeg su fašnički likovi i "Ferdići", u gotovo potpunom mraku, pjesmom i doskočicama zabavljali okupljene, pokazavši pritom da se dobro snalaze i s harmonikama te ritam sekcijama, kao i u pop, rock i zabavnom izričaju. Srećom, prije nego su se strasti u mraku potpuno otele kontroli, ukazalo se svjetlo pa se koncert ipak održao na planirani način.

Pozornicu su ubrzo okupirali "Turci" iz sultanata Farkaševec, koji su predstavili svoju raspjevanu vojnu silu te rasplesane nježne ženske pupkove. Njih su smijenili breganski KUD Licitari, koji su uz Srakin pjev najavili skoro gostovanje u Lijepom našom HTV-a. Uslijedio je orijentalni trenutak uz trbušne plesačice Škole orijentalnog plesa Zuzana, koje su dodatno ugrijale ionako topli "samoborski Štalenhaus", kako kino dvoranu voli krstiti Štef Fiškal. Uslijedio je blok radnog naziva Popevaj moju popevku, gdje su svoje nastupe iz Škorine TV emisije, ovaj put pod maskama, ponovili Kristina Koščević, Dado Tanasić, Đuka Pleše i Vanja Markesina.

Dramatični trenuci uslijedili su nakon što su Fiškal i Sudec nagovorili Princa Fašnika da je vrijeme za "snuboke" i da bi bio red konačno od Srake napraviti poštenu ženu. Nakon ozbiljne meditacije u društvu trbušne plesačice Princ je zaključio da je kucnuo trenutak i zaprosio Sraku. Nakon kratke ispovijedi i izbor kumova, za koje su iz publike izabrani samoborski financ ministar Željko Radovanić i svima poznata baka/mama Franjko, došlo se do svečanog čina i trenutka "ako ima netko protiv neka zbori sad ili šuti vječno". U to se ukazaše Turčin i iz ruku Princa uze Sraku, a temeljem obećanja što mu ga je Fiškal dao, da će Sraka biti njegova žena dovede li fosilnih goriva svojim plino/naftovodima i u Fašničku Republiku. A s obzirom da je sreća pojedinca manje važna od boljitka Republike, tako je završila ova nesretna glazbena fašničko-valentinovska priča - u mraku (braka s Turčinom).

K.S.

 

Održan fašnički koncert Tamburaškog društva Ferdo Livadić

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002