03.01.2012.

Tradicionalni koncert svetonedeljskih KUD-ova

Snaga pjesme

Tradicionalni koncert svetonedeljskih KUD-ova

Tradicija božićnog okupljanja svih svetonedeljskih KUD-ova, odnosno njihovih velikih i malih pjevačkih zborova nastavljena je i ove godine. Pod krovom svetonedeljske župne crkve Presvetoga Trojstva pjevače svih generacija ponovno je okupilo Kulturno-umjetničko društvo Antun Mihanović iz Bestovja i svakome omogućilo da u jednoipolsatnom programu otpjeva dvije, tri ili četiri božićne pjesme. Raznolik je 27. prosinca, na blagdan Svetog Ivana apostola i evanđelista, bio taj repertoar; od tradicionalnih božićnih napjeva koji su svima u uhu, i ovaj puta, doduše, izvedenim u malo drugačijim aranžmanima, do božićnih pjesama iz drugih hrvatskih krajeva koje se ovdje osim u ovakvim prigodama rjeđe mogu čuti.

Program je otvorio župni zbor župe Presvetoga Trojstva, a potom su s pjesmom i svirkom zaredali nastupi ostalih. Najviše pljeska pobrali su najmanji i najmlađi pjevači, najprije podmladak Kulturnog društva Sveta Nedelja, a potom i Kulturno-umjetničkog društva Strmec, koje je Strmečkim mališanima pridodalo i odrasle. S kombiniranim pjevačkim ansamblom nastupio je i KUD Mala Gorica, za njima Društvo prijatelja Sloga iz Brezja, pa KUD Kerestinec, KUD Sveti Andrija iz Novaka, KUD Zvonko Lenard Pikić iz Rakitja te na kraju domaćin, KUD Antun Mihanović iz Bestovja. Ovu božićnu koncertnu večer zaključila je Klapa Baruni, od kojih je prepuna župna crkva zatražila i dodatak. Svim je izvođačima na još jednom zajedničkom okupljanju i pojedinačnim nastupima na kraju čestitao i svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin, a svoj voditeljski talent ponovno je potvrdio dekan i župnik svetonedeljski, prečasni Dragutin Bubnjar, počastivši sve izvođače duhovitim opaskama, čime je pridonio ležernoj blagdanskoj atmosferi.

www.radiosvn.com

 
03.01.2012.

Koncert Koliko radosti u Svetoj Nedelji

Renomirani solisti i zborovi

Koncert Koliko radosti u Svetoj Nedelji

S puno blagdanske radosti, za lokalne je prilike 28. prosinca u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca održan veličanstveni koncert na kojemu je četvero renomiranih opernih glazbenih umjetnika udružilo pjevačke snage s tri domaća crkvena zbora i zajednički se radovalo Božiću. Bili su to sopranistica Adela Golac Rilović, prvakinja opere HNK u Zagrebu, mezzosopranistica Martina Tomčić, operna umjetnica s inozemnom karijerom, tenor Tvrtko Stipić, solist opere HNK u Zagrebu i naš sugrađanin iz Brezja, bariton Siniša Hapač, prvak opere zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta. S druge strane našla su se tri zbora - Stepinčevi mališani pod vodstvom Valentine Kranjec, koji su se uvelike pročuli i izvan granica svoje župe, Zbor mladih Gloria s voditeljicom Martinom Rauch i župni zbor odraslih koji vodi Marko Jašek. Svima njima u punoj crkvi pridružio se i Duhovno-glazbeni sastav Apostoli mira iz Madžareva te prateći komorni sastav. Cijelim koncertom i svim izvođačima ravnao je Simon Dešpalj.

Program posvećen štićenicima Sigurne kuće, s pet popularnih arija otvorili su operni umjetnici, u nastavku su im se u pučkim božićnim napjevima pridružili i zborovi te vokalni sastav, a za kraj je, uz sve okupljene otpjevana tradicionalna Narodi nam se. Organizatori koncerta bili su Galerija hrvatske sakralne umjetnosti Laudato, Udruga Prijatelji glazbe i župa Blaženog Alojzija Stepinca, pokrovitelji Grad Sveta Nedelja i Turistička zajednica grada Svete Nedelje, a medijski pokrovitelji Hrvatski katolički radio i Radio SVN.

www.radiosvn.com

 

Tradicionalni koncert svetonedeljskih KUD-ova

Koncert Koliko radosti u Svetoj Nedelji

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002