26.01.2012.

Noć muzeja u našem gradu bit će obilježena u Samoborskom muzeju i Galeriji Prica

Besplatno kroz zbirke i izložbe

Noć muzeja u našem gradu bit će obilježena u Samoborskom muzeju i Galeriji Prica

Tradicionalna Noć muzeja i ove će godine zasigurno privući na tisuće i tisuće posjetitelja u brojne muzeje diljem Hrvatske. Od 2005. godine, kada je održana prva Noć muzeja, bilježi se stalni rast posjetitelja i ustanova koje se uključuju u akciju pa se nastavak tog trenda očekuje i ove godine.

Podsjećamo, muzeji i galerije svoja vrata posjetiteljima i ove godine 27. siječnja otvaraju potpuno besplatno od 18 do 1 sat iza ponoći. U ovom vremenu u Galeriji Prica Pučkog otvorenog učilišta moći će se razgledati izložba 2. hrvatskog triennala autoportreta Koegzistencije, uz predstavljanje kataloga u digitalnom obliku i video priloga snimljenog na otvorenju izložbe te fotografija s otvorenja autora Siniše Frangena. Uz to, bit će proglašen najbolji rad s izložbe 2. hrvatskog triennala autoportreta Koegzistencije u kategoriji mladih umjetnika do 35 godina. Pobjednik će kao nagradu dobiti samostalnu izložbu u Galeriji Prica u 2013. godini. Pripremljena je i prigodna prodaja kataloga, pozivnica i plakata izložbi održanih u Galeriji Prica te prigodna okrepa.

I Samoborski muzej priredio je raznovrstan program za ovogodišnju Noć muzeja. Za posjetitelje su pripremili projekcije filmova o muzejskim zbirkama FAG Enthusia Planck, izložbu fotografija s prošlogodišnje Noći muzeja autorice Ivane Pavlović, koncert mezzosopranistice Marte Babić uz pratnju Ane Čehil na klaviru, potom kušaonicu čaja od trava s livada Samoborskog i Žumberačkog gorja, fotografiranje s muzejskom sovom i slično.

M.Š.

 
26.01.2012.

U Samoboru se početkom veljače održava druga smotra klapa

U mislima na Ljubu Stipišića Delmatu

U Samoboru se početkom veljače održava druga smotra klapa

U Samoboru će 4. veljače biti održana 2. smotra klapa pod nazivom Tebe lepo ja pozdravlam. Ova druga smotra imat će poseban naboj, jer će biti posvećena maestru Ljubi Stipišiću Delmati, velikanu klapskog pjevanja i izričaja, iznenada preminulom potkraj prošle godine. Ljubo Stipišić Delmata je od 2008. do 2011. godine bio voditelj Klape Samobor te pokretač prve smotre održane u veljači prošle godine. Od početka prošle godine voditelj klape je prof. Bojan Pogrmilović, a ispunjavajući želju maestra Stipišića Delmate klapa u prosincu 2011. mijenja ime u Klapa Poj iz Samobora.

Na drugoj smotra klapa u Samoboru nastupit će ukupno deset klapa. To su ženske klape Armorin iz Zagreba, Bodulke iz Hvara i Dišpet iz Zagreba te muške klape Grdelin iz Zagreba, Kaleta iz Zadra, Kolapjani iz Siska, Larus iz Zagreba, Zrinski iz Vrbovca, Mali grad iz Kamnika u Sloveniji, kao i, naravno, domaćin – Klapa Poj iz Samobora.

Druga smotra klapa Tebe lepo ja pozdravlam bit će održana u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru, 4. veljače (subota), s početkom u 20 sati. Ulaznica je 25 kuna, a može se nabaviti u uredu Turističke zajednice Grada Samobora.

M.Š.

 
26.01.2012.

Upis novih članova u HPD Jeka

Poziv novim malim i velikim pjevačima

Upis novih članova u HPD Jeka

HPD Jeka poziva sve zainteresirane za zborsko pjevanje, bilo mlađeg ili odraslog uzrasta, da im se pridruže.

Potencijalnim novim članovima vrata Jeke otvorena su u vrijeme proba, odnosno utorkom i četvrtkom od 16 sati za zainteresirane za pjevanje u Gradskom dječjem zboru HPD Jeka te iste dane od 17:30 sati za pjevače koji se žele uključiti u rad Mješovitog pjevačkog zbora.

Probe se održavaju u prostorijama HPD Jeka na Trgu Matice hrvatske broj 5.

I.H.

 

Noć muzeja u našem gradu bit će obilježena u Samoborskom muzeju i Galeriji Prica

U Samoboru se početkom veljače održava druga smotra klapa

Upis novih članova u HPD Jeka

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002