21.02.2012.

Glazbena škola Ferdo Livadić održala tradicionalni fašnički koncert

Vampirska simfonija

Glazbena škola Ferdo Livadić održala tradicionalni fašnički koncert

Na tradicionalnom fašničkom koncertu, održanom 17. veljače u Glazbenoj školi Ferdo Livadić, učenici i djelatnici pokazali su još jednom da osim muzikalnosti imaju i neopisivu maštovitost i kreativnost. Temu i koncepciju ovogodišnjeg fašničkog koncerta, pod nazivom Vampirska simfonija, predložio je Školski fašnički odbor u sastavu: Branka Cvetković, Biserka Fresl, Zdenka Japec, Davor Lahnit, Zdenka Merčep, Carmen Stepić, Marija Šerić Dudjak i Tomislav Žužak. Kao i svake godine, za uređenje prostora škole pobrinuli su se tajnica škole Biserka Fresl i tehničko osoblje: Zdravko Fresl, Anica Grilec i Slavica Vinčić, te mlada umjetnica i bivša učenica Maja Cipek, koja je zaslužna za maštovit scenski izgled dvorane. Već u hodniku glazbene škole pristigle goste dočekala je prigodna glazba kvarteta saksofona te izložba fotografija i plakat s likovima profesora u raznim vampirskim pozama (montaža Branke Cvetković).

Na maštovito uređenoj pozornici s letećim šišmišima, šuškavim zastorima, kovčegom (u kojem je "hladno" stajao i povremeno izlazio Mario Magaš), uz zastrašujuće zvuke orgulja (Željka Spinčić), dominirao je crni stol pun malih crvenih bočica, za kojim su počasno sjedili Princ Fašnik i Grof Drakula (Josip Fresl). U priču su okupljene uveli glasni udaraljkaši, a kroz program duhovito vodio "mladi vampir" Daniel Cvetković (učenik solo pjevanja). Do samoga kraja izmjenjivale su se glazbene točke (solistički i komorno), uz lepezu maštovitih maski i gosta na trubi iz glazbene škole u Velikoj Gorici. Bio je tu i pravi sommelier krvi (Davor Lahnit), koji je duhovito iskušavao i ocjenjivao probrane vrste, a barunica Rosa von Kaltenblut (Carmen Stepić) plesala je menuet s voditeljem i ostalim vampiricama, dok su trojica njenih štićenika svirala na klaviru. Završnu pjesmu u vampirskom duhu otpjevale su autorica teksta, glazbe i aranžmana Brankica Božić i Carmen Stepić uz pratnju Željke Spinčić (klavir), Mihaela Paara (klarinet), Ivana Mužanića (violina), te učenika Dominika Stepića (kontrabas), a sve uz zbor vampira i vampirica. Uslijedilo je druženje publike i maski uz nezaobilazne krafne i domjenak.

Ovim originalnim koncertom učenici i djelatnici škole pokazali su još jednom kako se uz malo volje i truda može dobro zabavljati i zadržati već godinama vedar i originalan fašnički duh. Bilo je to još jedno nezaboravno fašničko ludovanje. Stoga, neka slike govore i ovaj puta više od riječi i imena.

I.H.

 

Glazbena škola Ferdo Livadić održala tradicionalni fašnički koncert

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002