29.12.2011.

Održan tradicionalni koncert Dar pod bor Gradske glazbe Samobor

I ovaj puta blagdanski raznovrsno

Održan tradicionalni koncert Dar pod bor Gradske glazbe Samobor

Nakon brojnih poklona koji su se u ovom blagdanskom razdoblju našli pod božićnim drvcima, u srijedu, 28. prosinca, došao je red odmotati i darak što ga je svojim poklonicima tradicionalno pripremila Gradska glazba Samobor. Naviknuti da se od tog vitalnog samoborskog 204-godišnjaka ne dobivaju "srčeka - s rukicama", publika je i ova puta ispunila kino dvoranu, a sudeći prema traženju dvostrukog bisa, jasno je da je Dar pod bor i opet bio dobro izabran.

Gotovo dvosatni program još je jednom pokazao zašto je Gradska glazba Samobor šest godina zaredom proglašavana najboljom u županiji, te da pod dirigentskom palicom Roberta Polgara 30-ak svirača i dalje muzicira s uživanjem. Također, niti standardne i očekivane male fluktuacije među članstvom GGS-a nisu se značajnije odrazile na ukupnu kvalitetu nastupa, a gostujući izvođači samo su još doprinijeli zaokruženijem dojmu ovogodišnjeg blagdanskog koncerta Gradske glazbe.

Konstanta svih dosadašnjih Darova pod bor bila je i raznovrsnost programa, što nije izostalo niti ovaj put. Od klasike na moderniji način (Halleluja i Bethovenova V. simfonija), božićnih pjesama i evergreena (Tiha noć, Radujte se narodi, Baby It’s Cold Outside...), pop i rock hitova te mjuzikla (Rehab, Crazy Little Thing Called Love, Hair), kao i pjesama s posvetom (Just The Two Of Us izvedena je u sjećanje na Miroslava Burića), članovi Gradske glazbe predstavili su i nekoliko pjesama koje će se naći na njihovom narednom CD-u. Prema najavama, on bi tematski trebao biti vezan uz tradicionalnu domaću glazbu, ali u novim, modernijim aranžmanima, što je zorno demonstrirano izvedom Kraj kapele svete Ane, Na brigu kuća mala, Alla Slavonica... Bude li potrebne potpore, CD bi svjetlo dana mogao ugledati u 2012. godini, a s obzirom da su koncert iz prvih redova pratili izaslanica Ministarstva kulture Sanja Raca, direktor županijske Regionalne razvojne agencije Zlatko Herček, predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, resorni pročelnik Damir Fabek i savjetnica gradonačelnika Marica Jelenić, za nadati se je da će se naći dostatna sredstva za pokrivanje tog projekta Gradske glazbe Samobor. Barem za to, kad je već teško očekivati da će se uskoro naći sredstva za adekvatniji koncertni prostor u Samoboru.

Dobro raspoloženje u kino dvorani svojim su nastupima podržali i Predrag Dado Tanasić, Kristina Koščević, Vanja Markesina, Uršula Bilić i Goran Gračanin, dok je voditelj programa Mislav Maroević dobio priliku i nagraditi jednog od posjetitelja poklon paketom Gradske glazbe Samobor. S druge strane, publika je dugotrajnim pljeskom, kao i već spomenutim "hoćemo još" dodatkom, uzvratila Gradskoj glazbi Samobor, njenim mladim glazbenicima, dirigentu Polgaru, kao i tajniku Dubravku Mihalincu i predsjednici Vesni Mihalinec na još jednoj vrijednoj blagdanskoj uspomeni.

K.S.

 
29.12.2011.

Mlađi tamburaški orkestar TD Ferdo Livadić održao svoj blagdanski koncert u Bregani

Ferdići i gosti ukrasili blagdansku noć

Mlađi tamburaški orkestar TD Ferdo Livadić održao svoj blagdanski koncert u Bregani

Pri kraju koncertima bogatog prosinca za Tamburaško društvo Ferdo Livadić, njihov Mlađi orkestar našao je snage i volje za još jedan nastup. Uz glasovnu pomoć Ivana Golubića, Marije Šerić Dudjak, Ivane Marčelje i Vokalnog ansambla Samoborke, mlađi su "Ferdići" u srijedu, 28. prosinca, u Bregani (kino dvorana bivšeg restorana, odnosno bivša zgrada Poduzetničkog centra) okupljenima ponudili koloplet pjesama za dobar blagdanski ugođaj.

Uz njihove već odlično uvježbane i često izvođene skladbe poput Šostakovičevog Valcera br. 2 ili Gotovčeve Šale, program je pojačan i domaćim te stranim prepoznatljivim melodijama – od Suze za zagorske brege, Moj lipi anđele, Svim na zemlji... do White Christmas, Santa Claus Is Coming To Town i We Wish You..., da izdvojimo samo dio repertoara.

Ukupno je Mlađi tamburaški orkestar s gostima, pod ravnanjem Petre Vojvodić, za publiku izveo čak 19 skladbi, a završnica je ponudila i zajedničku izvedbu Tihe noći, čime je stavljena točka na još jednu glazbenu blagdansku noć.

K.S.

 

Održan tradicionalni koncert Dar pod bor Gradske glazbe Samobor

Mlađi tamburaški orkestar TD Ferdo Livadić održao svoj blagdanski koncert u Bregani

Arhiva 2011

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002