15.11.2011.

Srednjoškolski koncert GŠ Ferdo Livadić u Samoborskom muzeju

Prava glazbena svečanost

Srednjoškolski koncert GŠ Ferdo Livadić u Samoborskom muzeju

Iako srednjoškolski koncerti Glazbene škole Ferdo Livadić imaju prvenstveno "radni karakter", ponekad ipak prerastu u pravu malu glazbenu svečanost, osobito ako je ta svečanost upriličena u inspirativnom prostoru Samoborskog muzeja. Tako je bilo i u četvrtak, 10. studenoga, kada su učenici Glazbene škole održali prvi iz ovogodišnjeg ciklusa srednjoškolskih koncerata. Bila je to prilika za čuti dvanaest solističkih nastupa i jednu komornu točku, a publika je u prepunoj dvorani muzeja dugim pljeskom nagradila svakog od jedanaestero izvođača.

Kao predstavnici gitarističkih klasa nastupili su: Marko Vucković, Petra Karija (klasa prof. Pedra Ribeira Rodriguesa) i Marta Faullend Heferer (klasa prof. Vesne Faullend). Na glasoviru se moglo čuti učenice 1. razreda srednje škole: Luciju Hapač i Danijelu Bošnjak (klasa prof. Davora Lahnita), zatim nešto iskusniju polaznicu završnog razreda, Tenu Gvozdanović (klasa prof. Carmen Stepić), dok je u finalu koncerta dojmljiv bio nastup Katarine Šarić (klasa prof. Marijete Zdunić), koja je na klaviru izvela Etidu op. 9, br. 1 Franza Liszta. S puhačkog odjela predstavio se Karlo Mlakar na saksofonu (klasa prof. Tomislava Žužka) izvevši zanimljivu skladbu suvremenog autora Rya Node, Phoenix. Vrlo svježe djelovao je nastup mladog tenora Daniela Cvetkovića (klasa prof. Branke Cvetković; klavirska pratnja: Tina Klak, prof.), koji je otpjevao dvije skladbe talijanskih skladatelja Giovannia Paisiella i Paola Tostia. Marta Stanec, maturantica u klasi prof. Zdenke Japec, predstavila se, uz klavirsku pratnju mlade profesorice Lucije Stanec, tehnički i intonativno suverenom izvedbom 3. stavka Koncerta za violinu i klavir, op. 48 Dmitrija Kabalevskog. Zahtjevnim 1. stavkom Koncerta za violinu i klavir op. 26 Maxa Brucha publiku je bez daha ostavila petnaestogodišnja Lara Rimac, učenica 3. raz. srednje GŠ u klasi prof. Vladimira-Zlatka Sveraka. Duet za dvije violine, op. 57, 1. stavak: Moderato Charlesa de Bériota i odličan nastup Marte i Lare (također iz klase prof. Sveraka) bili su šećer na kraju ove lijepe glazbene večeri.

S ponosom se može zaključiti da su zahtjevnost programa većine izvođača te visoka razina njihova sviračkog umijeća i ovom prilikom potvrdili kontinuiranu kvalitetu i postojanost srednje Glazbene škole Ferdo Livadić.

Vesna Faullend, prof.

 
15.11.2011.

Do 15. siječnja traje drugi po redu natječaj Samobor u objektivu

Fotkajte grad i natječite se

Do 15. siječnja traje drugi po redu natječaj Samobor u objektivu

Klub učenika i studenata Grada Samobora ponovno je raspisao natječaj za amatersko fotografiranje našega grada, a krajnji rok za prijavu fotografija je 15. siječnja 2012. godine. Fotografije će ocijeniti stručni sud pa će najbolji fotografi biti nagrađeni. Prva nagrada iznosi 1.000 kuna, druga 500 kuna, a treća 300 kuna. Pravila natječaja ostala su ista kao i prošle godine. Pravo sudjelovanja imaju autori s prebivalištem na području Grada Samobora od 15 do 29 godina starosti, tema fotografija mora biti Samobor (pejzaž, arhitektura…), a autori mogu sudjelovati s najviše 5 fotografija. Fotografije u digitalnom obliku šalju se na e-mail: kuis.samobor@gmail.com (kao subject poruke potrebno je napisati samobor-u-objektivu_prezime-ime, npr. samobor-u-objektivu_ivic-ivo), a prije slanja fotografije treba preimenovati u obliku prezime_ime_redni broj.jpg.

Ako je fotografija obrađena u Photoshopu ili sličnim programima, uz nju treba priložiti i original prije obrade. Uz fotografiju potrebno je u poruci e-maila poslati osobne podatke autora – ime i prezime, adresa, kontakt, datum rođenja te nazive fotografija koje ste poslali pod rednim brojevima. Fotografije ne smiju biti prije objavljivane, a radovi koji ne odgovaraju navedenim uvjetima neće biti žirirani. Proglašenje pobjednika će se održati krajem siječnja u sklopu izložbe najboljih radova u Maloj dvorani POU Samobor.

Za sve ostale informacije kontakti u Klubu učenika i studenata su 091-7643-909 (Mario) i 091-8940-769 (Petra). Organizatori poručuju da nije presudan talent, luksuzna oprema, niti profesionalizam, već malo želje, volje i mašte da pokažete Samobor očima kakvim ga vidite.

M.Š.

 

Srednjoškolski koncert GŠ Ferdo Livadić u Samoborskom muzeju

Do 15. siječnja traje drugi po redu natječaj Samobor u objektivu

Arhiva 2011

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002