06.12.2011.

Obljetnički koncert tamburaša Kulturnog društva Sveta Nedelja

Sve je lako kad si mlad...

Obljetnički koncert tamburaša Kulturnog društva Sveta Nedelja

Zbilja, sve izgleda lako kad si mlad, a još k tome i znaš što radiš. Mladi tamburaši Kulturnog društva Sveta Nedelja su u nedjelju, 27. studenog, odličnim koncertom proslavili svojih 10 godina rada. Prepuna Dvojka u Kerestincu zdušno je, uz zvuke rock'n'rolla, pozdravila dolazak na pozornicu šestorice mladića i jedne mlade dame, koji su ih tijekom koncerta u dva dijela (u pauzi je poslužena večera) proveli kroz svoj zaista raznolik repertoar.

U samo deset godina rada, pod stručnim vodstvom Dražena Šoića, Sveta Nedelja je dobila respektabilan mali i mlad orkestar, kojemu, po svemu sudeći, tek predstoje velike stvari. Dokaz tomu su i dosadašnje nagrade na smotrama i turnejama u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Na svom prvom obljetničkom koncertu pokazali su da se mogu nositi sa svim segmentima glazbe, jer njih sedmero s lakoćom je sviralo i pjevalo (da je trebalo i zaplesali bi) sve – od folklora do popa i ozbiljne glazbe. I, k tome – sve im to dobro stoji. Bio je to jedan od rijetkih koncerata napravljenih s mjerom - ničega previše i ničega premalo – s namjerom da se publici predstavi sviračka kvaliteta i širina ovog zaista mladog orkestra (najstariji članovi su tek punoljetni). Stoga vjerujemo da će ih i nadalje, još i više, podupirati i Grad Sveta Nedelja, čije je čelništvo, uz gradonačelnika Dragu Prahina, također uživalo u slavljeničkom koncertu.

Općem dojmu i ugodi pridonijele su i pjevačice iz njihove folklorne sekcije, koje su se ležerno "ubacivale" u program koncerta tamburaša, te nenametljiv i duhovit voditelj programa Frano Ridjan. Na koncertu su se predstavili i najmlađi tamburaši, odnosno mlađi orkestar KD Sveta Nedelja, koji je tek startao, ali je odmah i zasluženo pobrao simpatije i pljesak publike. Mudro vodstvo društva shvatilo je da dobar podmladak iz vlastitih redova zlata vrijedi. S guštom i ponosom, predsjednik Kulturnog društva Sveta Nedelja Vlado Žitković zahvalio je tamburašima, voditelju orkestra i gostima otpjevavši dvije pjesme. Na kraju koncerta, ali bez uobičajenih patetičnih govora, uručeni su pokloni voditelju Šoiću, članovima orkestra, nezamjenjivoj organizatorici "teti" Ivanki i svima koji su pridonijeli radu tamburaša.

Večer je završila druženjem članova orkestra i voditelja društva u njihovim prostorijama, jednako ugodno kao što je i započela. Ukratko, uz neizbježne prigodne čestitke, s iskrenim veseljem i nestrpljenjem čekamo njihov sljedeći koncert.

M.K.

 
06.12.2011.

TD Livadić poziva na veliku proslavu

Livadićevci svi na okup!

TD Livadić poziva na veliku proslavu

TD Ferdo Livadić poziva sve svoje bivše članove, ma kamo ih tamburaška prošlost odvela, da se jave i sudjeluju u obilježavanju 40. godišnjice društva koja će se proslaviti 22. prosinca 2011. godine svečanim koncertima u 18 i 20 sati.

Rezervirajte na vrijeme svoju gratis kartu te potvrdite svoj dolazak do 14. prosinca u tajništvu društva na Trgu Matice hrvatske 3, na 091/3336-980 ili na e-mail: TNovosel@volvo-acb.hr

I.H.

 

Obljetnički koncert tamburaša Kulturnog društva Sveta Nedelja

TD Livadić poziva na veliku proslavu

Arhiva 2011

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002