27.04.2011.

Nagrađeni učenici GŠ Ferdo Livadić sa 49. državnog solističkog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u Dubrovniku

Nove nagrade kao pokazatelj izvrsnosti

Nagrađeni učenici GŠ Ferdo Livadić sa 49. državnog solističkog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u Dubrovniku

Mladi samoborski glazbenici, učenici Glazbene škole Ferdo Livadić, s velikim su uspjehom nastupili na 49. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje se održalo u Dubrovniku od 11. do 16. travnja. Svaki u svojoj disciplini (gitara, bisernica, brač, pjevanje), njih osmero, prošli su već jedan krug provjere na regionalnom natjecanju i izborili I. nagradama svoj plasman na državnom natjecanju. Istaknimo da svake godine raste broj učenika koji nakon regionalnog odlaze na državno natjecanje, pa se GŠ Ferdo Livadić svojim marljivim učenicima i profesorima svrstala u sam vrh hrvatskog glazbenog školstva po broju nagrada.

Jedan od parametara izvrsnosti pokazatelj je kako je GŠ Ferdo Livadić jedina glazbena škola u Hrvatskoj koja je na Završnom koncertu svih natjecatelja nastupila s dva izvođača (Marko Blašković, bisernica i Valentina Mezdić, brač). Naime, na završnom koncertu može nastupiti samo onaj natjecatelj koji je apsolutni pobjednik u svojoj disciplini, među svim kategorijama, tj. ima najveći broj bodova.

Evo i rezultata učenika GŠ Ferdo Livadić na 49. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa: tambure-bisernica: Marko Blašković (II. kat., prof. Marija Šerić) I. nagrada te apsolutni pobjednik u disciplini bisernica s najvećim brojem bodova! Katarina Lucija Vuković (II. kat., prof. Petra Vojvodić) I. nagrada. Jelena Tompak (II. kat., prof. Marija Šerić) II. nagrada. Maja Krištofić (I. kat., prof Petra Vojvodić) II. nagrada. Uz glasovir je sve natjecatelje pratila Silvija Kalšan.

Tambure-brač: Valentina Mezdić (III. kat.) I. nagrada te apsolutna pobjednica u disciplini brač s najvećim brojem bodova! Mia Dragozet (I. kat.) II. nagrada (prva nagrada nije dodijeljena). Nastavnica Petra Vojvodić, uz glasovir Silvija Kalšan.

Gitara: Marta Faullend Heferer (II. kat., prof. Vesna Faullend Heferer) II. nagrada (prva nagrada nije dodijeljena).

Pjevanje: Daniel Cvetković (I. kat., prof. Branka Cvetković) II. nagrada. Uz glasovir Tina Klak.

Uz čestitke mladim glazbenicima i njihovim mentorima spomenimo i da su završnom koncertu prisustvovali župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, u ime Grada Dubrovnika Miho Katičić, u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Astrid Horvat, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, predsjednik Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga i saborski zastupnik Frano Matušić, te brojni ravnatelji glazbenih škola, pedagozi, učenici, natjecatelji i roditelji.

Z.M.

 

Nagrađeni učenici GŠ Ferdo Livadić sa 49. državnog solističkog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u Dubrovniku

Arhiva 2011

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002