Trener NK Samobor Sven Raić analizira jesensku polusezonu

Biti će promjena u svim linijama

Trener NK Samobor Sven Raić analizira jesensku polusezonu

Na ukupno 13. mjestu (više nesretnom nego sretnom, iako se po kretanju na tablici tijekom sezone i to mjesto čini dobrom pozicijom) Samoborci su završili jesenski dio natjecanja u 3. NL centar. Rezultat s kojim nitko u Hebrangovoj ulici nije zadovoljan, obzirom da je početkom sezone tiha želja vodstva kluba bila gornji dio tablice, pa možda čak i napad na sam vrh lige. Svjestan je toga i trener Samobora Sven Raić.

- Ovo je bila polusezona koja zasigurno nije bila na razini naših želja i nadanja. Tri poraza u uvodna četiri kola bila su početak svih problema koji su nas pratili tijekom jeseni. Pred kraj prvenstva malo smo se stabilizirali i na temelju tih igara možemo ipak nešto optimističnije gledati na proljetni dio prvenstva.

Problemi su krenuli odmah na startu, u kojem, kako dodaje Raić, ništa nije fukcioniralo na željeni način – prejednostavno su se primali golovi, dok su se, s druge strane terena, teško postizali i tako se, posljedično, dolazilo do negativnih rezultata. Kad smo počeli na terenu igrati kao momčad i odgovornije pristupati igri, krenulo je nabolje – u dodatnoj će analizi trener Samoboraca.

Za bolji rezultat u proljeće ekipa Samobora morati će popraviti realizaciju (za sada samo 18 postignutih golova u 17 susreta), a obrana bi trebala funkcionirati kao u posljednjih šest utakmica, kada je vratar Klemenčić po loptu iza svojih leđa išao samo tri puta. Onda će skupljenih 19 bodova, uz gol razliku minus 8, (18:26) sigurno biti nadmašeni.

Upravo je Klemenčićeva pozicija (vratar) jedina na kojoj neće trebati igračke "obnove". Svjestan je toga i trener Samobora.

- Već razgovaramo s nekim igračima i mislim da u svakoj liniji, osim na golmanskoj, trebamo pojačanja i na tome već radimo te se nadam da će se uspjeti dogovoriti suradnja s ciljanim igračima, tim više što su neki igrači izrazili želju za odlaskom.

Obzirom na težak raspored u prva tri kola (dvoboji protiv momčadi Gaja, Vrapča i Maksimira, sve redom u gornjem dijelu tablice) želja je da se što prije "pobjegne" iz opasne zone biti će teško ostvariva. Raić ne želi "preskakati stepenice", već mu je prioritet što ranije osiguravanje sigurne pozicije na tablici s dostatnim brojem bodova za proljetni dio prvenstva bez nogometnog stresa.

Trener Samobora zadovoljan je stanjem u klubu i odnosom s predsjednikom, dopredsjednikom i sportskim direktorom koji su uvijek na raspolaganju.

- Nastavljena su ulaganja u infrastrukturu te su uvjeti za igru i trening sve bolji. Uz to, omladinska škola je također na dobrom putu da nakon plasmana u više lige, s četiri kategorije, bude sve stabilnija. Vidljivo je da se bolje radi te da na terenima ima puno djece, što je, na kraju krajeva, i najbitnije, jer bez igrača iz vlastite škole nogometa nema ni prepoznatljivosti na terenu – u konačnici će Raić.

Matija Milić

 

Biti će promjena u svim linijama

Arhiva 2023

2024

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002