NK Bregana i NK Klokočevac ujedinili se u novi klub

Čuvajte se samoborskih Kobri!

Čuvajte se samoborskih Kobri!
Čuvajte se samoborskih Kobri!-1

Evo, i to se dogodilo: jedna lijepa sportska priča došla je do sretnog završetka.

Poznati su slučajevi osnivanja i djelovanja novih klubova u istom sportu, koji su jedan drugome konkurencija (u sportskom smislu, ali i u sustavu financiranja).

Nogomet je, naravno, specifičan. Naš najpopularniji sport organiziran je kroz niz liga, od nižerazrednih županijskih do SuperSport Prve nogometne lige. Natjecanja se odvijaju i kroz različite dobne kategorije, od pionira do juniora, što cijeli sustav čini zahtjevnim i prilično skupim. No, kroz sva se ta natjecanja, osim vrhunskog profesionalizma, mladeži raznih dobnih skupina pruža prilika za organiziranim bavljenjem sportom i boravkom na "friškom zraku" pa je ta aktivnost nezamjenjiva u formiranju zdrave i uspješne osobe.

Vratimo se na početak, na sportsku priču koja je u srijedu, 14. lipnja, u sportskom centru u Klokočevcu, doživjela sretno finale.

Dosadašnji konkurenti na sportskom polju, ali i u organizacijskom smislu, nogometni klubovi Bregana i Klokočevac nadišli su suparničke porive i udružili se u jedan klub - Hrvatski nogometni klub Kobre.

Na skupštini u Klokočevcu jednoglasno su prihvaćeni dokumenti o pripajanju udruge NK Bregana udruzi NK Klokočevac, odluka o nazivu novog kluba - HNK Kobre i Statut novog kluba.

Za predsjednika je izabran Krunoslav Vrbančić, dopredsjednici su Ivan Kožul i Renato Tančak, tajnik Danijel Sokolović, a likvidator Tomislav Gnjidić.

U Izvršni odbor izabrani su Nikša Petrušić, Vedran Sušac, Vjeran Štublin, Zvonko Vučković, Željko Fresl, Tihomir Rubinić, Matej Tandarić i Igor Runtas, a članovi Nadzornog odbora su Damir Otmačić, Amir Kulenović, Miroslav Matijaščić, Igor Barlović, Ivan Tančak, Goran Grdinić, Zdenko Celizić, Kruno Korade, Krešimir Grgić, Kristijan Trgovčević, Mladen Gvozdanović, Mario Mihelić i Mirnes Šahinović.

Prisutne je pozdravio Željko Mihalj, povjerenik natjecanja NSZŽ-a i dao punu podršku saveza ovoj aktivnosti te zaželio puno sreće u daljnjem radu udruge.

Slična razmišljanja o projektu novog kluba izrazio je i Stjepan Bašić, predsjednik NSS-a, a sve najbolje u daljnjem radu poželio je svima Goran Grdinić, dugogodišnji predsjednik NK Bregana.

Novoizabrani predsjednik Krunoslav Vrbančić u vrlo emotivnom govoru zahvalio je svima na podršci projektu te izrazio nadu u njegov uspjeh u vremenima koja dolaze.

Na kraju se svim prisutnima obratio i župnik župe Lug Samoborski Josip Čulig, koji je biranim riječima dao punu podršku ovom projektu.

Robert Škiljan

 

Čuvajte se samoborskih Kobri!

Arhiva 2023

2024

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002