03.09.2008.

Gradska glazba Samobor na Špancirfestu u Varaždinu

Španciranje ide bolje uz Gradsku glazbu Samobor

Gradska glazba Samobor na Špancirfestu u Varaždinu

Jubilarni, 10. Špancirfest u Varaždinu po drugi put je pozvao i Gradsku glazbu Samobor (ovaj put kao Big band Samobor) da svojim prepoznatljivim nastupima upotpuni zadnji dan festivala. Ovaj put Varaždinci su dobili dva atraktivna koncerta na dar od mladih 200-godišnjaka: prvi nastup u 11,30 i drugi poslijepodne u 17,30 sati na pozornici na Trgu kralja Tomislava (popularni varaždinski Korzo).

Najbrojniji sudionici ovogodišnjeg Špancirfesta popunili su pozornicu do kraja, a kad je program krenuo, svi koji su se tada špancirali, zastali su i s oduševljenjem popratili jednosatni program najboljeg amaterskog puhačkog orkestra Zagrebačke županije. Iznenađeni mladošću glazbenika, dobrim odabirom programa, od latino, pop-rocka, soula do jazza te kvalitetnom izvedbom, nisu štedjeli dlanove po prekrasnom vremenu, a ni interes za dvostruki CD nije izostao.

Ovom prilikom, uz standardnog Predraga Tanasića-Dadu, orkestru se priključio Goran Gračanin (mlađoj generaciji poznat kao frontman rock skupine Dr. Scout) izvedbama kompozicija Soul Man, Eye Of The Tiger, Just a Gigolo te zajedno s Predragom u kompoziciji I Feel Good Jamesa Browna.

Popodnevni koncert privukao je još više šetača, a ovaj put je gost Big banda Samobor bio Ricardo Luque. Veći dio koncerta grmio je u latino atmosferi...

Na taj način samoborska je Gradska glazba započela novu sezonu u Varaždinu. Možda ne bi bilo na odmet ovo ponoviti u Samoboru dok je lijepog vremena? Big band Samobor je tu! Čeka se samo organizator.

S.S.

 
03.09.2008.

Mladi samoborski glazbenik Luka Pešutić nastavlja školovanje

Luka upisao Muzičku akademiju

Mladi samoborski glazbenik Luka Pešutić nastavlja školovanje

Nakon iznimno uspješnog završnog koncerta u Galeriji Prica i odlične ocjene na maturi, Luka Pešutić uspješno je položio prijamni ispit na Muzičkoj akademiji u Zagrebu još u ljetnom roku.

Podsjećamo i na Lukine ovgodišnje uspjehe, kada je osvojio I. nagradu na Regionalnom i time se plasirao na Državno natjecanje. Tamo je u izmimno jakoj konkurenciji bio prvoplasirani, s drugom nagradom.

Tijekom ljeta nastavio je svoje usavršavanje u ljetnoj školi udaraljkaša u Grožnjanu i time se pripremio na zahtjevan studij koji ga očekuje u listopadu ove godine.

Čestitke Luki i njegovom profesoru Goranu Goršeu upućuju i žele mnogo uspjeha u daljnjem školovanju i u njegovoj bivšoj školi Ferdo Livadić, u kojoj je uvijek dobrodošao.

S.S.

 
03.09.2008.

Foto galerija Lang predstavila Samoborsku glazbenu jesen u Starom Gradu na Hvaru izložbom Marija Hlače

Svjetlopis zvuka, glasnik glazbe

Prošlogodišnja izuzetno uspjela suradnja Foto galerije Lang i 32. Samoborske glazbene jeseni, materijalizirana u izložbi Marija Hlače naziva Svjetlopis zvuka, koncem kolovoza prerasla je i u manifestaciju odlične kulturne suradnje dvaju gradova prijatelja – Samobora i Staroga Grada na Hvaru.

U suradnji s Gradskim poglavarstvom Staroga Grada na Hvaru i tamošnjim muzejem, Foto galerija Lang predstavila je u četvrtak, 28. kolovoza, seriju fotografija Marija Hlače koje su istodobno kronika Samoborske glazbene jeseni, osebujni dnevnički zapis i vizualizacija svih događanja, ali i samostalna umjetnost, pregled autonomne poetike fotografskih slika autora izložbe.

- Zahvaljujući znanju i senzibilitetu kakvo posjeduje Mario Hlača, ostaje samoborska jesenska glazbena svečanost pretočena u trajne slike i uvjereni smo da će se iz prikrajka slike, negdje iz njenih dubljih slojeva, čuti i minuli zvuk virtuoza – opisao je voditelj Foto galerije Lang Želimir Koščević izložbu koja se otkrila pred očima Hvarana, njihovih gostiju i Samoboraca pristiglih u povodu izložbe. Sa Samoborskom glazbenom jeseni na Hvaru će se moći, kroz izložbu fotografija, upoznavati do 11. rujna.

K.S.

Što slijedi u Foto galeriji Lang

Sljedeća izložba u Foto galeriji Lang:

Genco Gulan: Skakači - Istanbul, 12. listopad 2008., u podne

Vanjski program:

Goran Trbuljak – Dom europske fotografije, Bratislava

Otvorenje 13. rujna 2008., u 18 sati

Nikola Vučemilović – Noordenlicht Festival Groningen

Otvorenje 6. rujna 2008.

 

Gradska glazba Samobor na Špancirfestu u Varaždinu

Mladi samoborski glazbenik Luka Pešutić nastavlja školovanje

Foto galerija Lang predstavila Samoborsku glazbenu jesen u Starom Gradu na Hvaru izložbom Marija Hlače

Arhiva 2008

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002