01.05.2017.

Samoborski SDP i HSS obilježili Međunarodni praznik rada

Bažul i gulašec za sve, bez razlike

Nakon više uzastopnih kišnih i prohladnih prvosvibanjskih obljetnica ukazao se je, konačno, i jedan pravi, sunčani, proljetni 1. maj.

U Samoboru ga već godinama obilježavaju dvije stranke, SDP i HSS, sve srodnije i bliže u smislu poštivanja radničkih i socijalnih prava i zaštiti onih najranjivijih, koji "kruh svagdašnji" zarađuju izloženi sve surovijim "zakonima tržišta", ma što to značilo.

Ispred samoborskog kina, na Trgu matice hrvatske, opet se okupilo mnoštvo građana koje je, kako je već i red, kušalo nezaobilazni bažul, a bilo je prilike i za poneku pivu ili pak gemišt, koje im je priuštio samoborski SDP.

Bila je to prigoda i za još poneku predizbornu poruku vodstva SDP-a, na čelu s aktualnom zamjenicom samoborskog gradonačelnika Sanjom Horvat Iveković. Optimizma nije nedostajalo, a predsjednica samoborskog SDP-a ne sumnja u uspjeh na narednim izborima.

- Samobor smo zadnje četiri godine vodili u skladu s našim obećanjima biračima, ali i prema objektivnim mogućnostima, a novootvoreni školski, sportski i društveni objekti to i potvrđuju. O tome svjedoče i oni nedavno "pušteni u pogon" - centar za mlade Bunker i prostor Javne vatrogasne postrojbe Samobor. Ne sumnjamo da će nam zbog svega toga birači ponovno pružiti priliku i da ćemo Samobor voditi i naredne četiri godine poručila je Sanja Horvat Iveković.

I u parku u Južnom naselju opet se okupio veliki broj birača, simpatizera, ali i dobro raspoloženih građana koji su se zaželjeli već tradicionalnog haesesovskog "gulašeca".

Naravno, sve je najviše razveselio dolazak aktualnog samoborskog gradonačelnika Kreše Beljaka, koji nije pokazivao pretjeranu nervozu zbivanjima koja ovih dana "tresu" Hrvatsku. Bilo mu je draže popričati sa susjedima, prijateljima i stranačkim suradnicima.

- HSS će se i nadalje držati svojih proklamiranih načela, a sve konstrukcije o tome da ćemo se uključiti u nekakva "preslagivanja" i sastavljanje nove koalicije još jednom odbacujem - istaknuo je Beljak i pridružio se mnoštvu koje je obilježilo još jedan Međunarodni praznik rada.

T.I.

 

Samoborski SDP i HSS obilježili Međunarodni praznik rada

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002