27.04.2017.

Grad Samobor nakon 30-ak godina dobio novi Centar za mlade - Bunker

Svi u Bunker! Tamo je najsigurnije.

S puno veselja i uz puno uzbuđenja, pred brojnim uzvanicima, srednjoškolcima i studentima, samoborski gradonačelnik Krešo Beljak predao je ključeve novog Centra za mlade, popularno nazvanog Bunker, predsjedniku Savjeta mladih Grada Samobora Dominiku Baltiću i njegovim kolegama, koji će od 27. travnja, pod paskom i u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Samobor i drugim institucijama i udrugama koje brinu o mladima, voditi i organizirati događanja u Bunkeru.

Beljak je u svom kratkom govoru istaknuo prije svega ogromno zadovoljstvo što je završen još jedan veliki projekt u našem gradu, a čija je posebna vrijednost ta što je u potpunosti namijenjen mladima i generacijama koje dolaze.

Njegova zamjenica Sanja Horvat Iveković poželjela im je sreću i uspjeh u radu, sa željom da se sada, kad imaju svoj prostor, još više aktiviraju i da ga što više koriste.

Dominik Baltić zahvalio je gradskim čelnicima i svima koji su radili na tome da se ostvare njihove želje za ovakvim prostorom te im poručio kako cijene njihov trud, jer znaju što su dobili, i nastojat će svojim radom opravdati njihova i svoja očekivanja.

Tako je Grad Samobor, nakon 30-ak godina, koliko je prošlo od kada je zatvoren popularni SOK, svojim mladim sugrađanima omogućio da sve svoje ideje, potrebe i interese pretoče u zanimljive sadržaje i programe te zadovolje nasušnu potrebu za zabavom i edukacijom u svojem gradu.

A u 1300 m2 prostora i s uloženih gradskih 5 milijuna kuna, koliko je koštalo preuređenje starog časničkog restorana u bivšoj samoborskoj vojarni, moći će puno toga - velika multimedijalna dvorana, odnosno "chill out" zona, namijenjena je koncertima, predstavama, projekcijama filmova i zabavi općenito, "study room" je prostorija u potpunosti opremljena za učenje, pisanje seminarskih radova i slično, uz mogućnost razmjene knjiga - "book crossing", a osim toga tu je i prostor namijenjen radu udruga, info centar i galerijski prostor te kafić i vanjski prostor.

Bunker će mladima omogućiti i besplatno savjetovanje, koje u sklopu projekta "Niste sami" provodi Udruga Nova budućnost.

Kroz program DOPRI – Dođi, predloži, izvedi, pruža im se mogućnost da sami osmisle i predlože programe koje žele provoditi u Bunkeru, kako bi se potaknulo njihovo uključivanje i aktivizam.

O svim tim programima i budućim aktivnostima koje će se odvijati u Bunkeru govorila je ravnateljica POU Samobor Jelena Vojvoda, koja će voditi, koordinirati i s mladima osmišljavati aktivnosti koje će oni predložiti.

Vojvoda je brojne goste i predstavnike medija povela i u prvi obilazak kroz novouređene prostorije, nakon čega su se svi zadržali na prigodnom domjenku, komentirajući viđeno i predlažući nove ideje za korištenje Bunkera.

Samoborski Bunker je tu i već u sljedeća tri dana, jer do nedjelje, 30. travnja, traju Otvorena vrata Bunkera, steći će svoj mladenački šarm i gradski štih, jer, kaj se toga tiče, Samoborci sigurno neće zakazati.

M.K.

 

Grad Samobor nakon 30-ak godina dobio novi Centar za mlade - Bunker

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002