17.05.2017.

U samoborskom Domu zdravlja ponovno otvorena internističko-kardiološka ordinacija

Grad Samobor vratio internu pod svoje okrilje

U samoborskom Domu zdravlja ponovno otvorena internističko-kardiološka ordinacija

Grad Samobor, kao i brojni drugi gradovi i općine u našoj državi, muku muči s popunjavanjem dijela specijalističkih ordinacija u svojem Domu zdravlja. Do potrebnog liječnika specijalista teško je doći, ne samo zbog njihovog sve brojnijeg odlaska u druge europske države, u kojima im se nude bolji uvjeti za rad i veće plaće, već i zbog naše nadaleko i naširoko poznate domaće birokracije.

Tako je i ispostavi samoborskog Doma zdravlja dugo trebalo da, nakon što je svoju internističku ordinaciju zbog odlaska u mirovinu zatvorio dr. Dimnjaković i unatoč tome što je Grad Samobor spreman sufinancirati specijalističke ordinacije, vrati tu svima potrebnu liječničku službu u svoje okrilje.

O svim problemima s kojima se lokalni domovi zdravlja unutar Zagrebačke županije susreću govorili su u srijedu, 17. svibnja, u povodu ponovnog otvorenja internističko-kardiološke ordinacije u samoborskoj ispostavi Doma zdravlja župan zagrebačke županije Stjepan Kožić, dr.sc. Većeslav Bergman i ravnatelj Poliklinike Srčana prim.dr.sc. Goran Krstačić, s kojom je i sklopljen ugovor temeljem kojeg će liječnici iz njihove poliklinike pružati svoje usluge građanima Samobora.

Naš grad prvi je u našoj županiji u kojem se provodi ovaj novi model i sustav popunjavanja potrebnih specijalističkih ambulanti u suradnji sa županijskim i državnim ustanovama koje su za to i zadužene.

Ono što je najvažnije, kako je naglasila zamjenica gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat Iveković, je to da Samoborci opet u svom gradu mogu dobiti stručno mišljenje i pregled specijalista internista i kardiologa, što će im itekako skratiti muke, putovanje i čekanje na preglede u zagrebačkim bolnicama i klinikama, koje su ionako prepune pacijenata.

Treba reći i to da će ova ordinacija za sada tri dana u tjednu pacijentima pružati osnovne preglede i pretrage, a njezino daljnje i bolje opremanje tek predstoji. Unatoč tome, velik je to iskorak prema boljem zdravstvenom standardu građana Samobora i njegove okolice.

M.K.

 

U samoborskom Domu zdravlja ponovno otvorena internističko-kardiološka ordinacija

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002