06.07.2017.

Prijem za kadetsku europsku prvakinju u judu Laru Cvjetko

Pravi cilj: Olimpijada u Tokiju

Prijem za kadetsku europsku prvakinju u judu Laru Cvjetko

Članica Judo kluba Profectus Samobor na nedavno održanom europskom kadetskom prvenstvu u Litvi osvojila je zlatnu medalju. Tim povodom je u četvrtak, 6. srpnja, u gradskoj vijećnici za sjajnu mladu sportašicu upriličen prijem, na kojem su joj na iznimnom uspjehu čestitali zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat i predstavnica Samoborskog športskog saveza Martina Bublić.

Lara je zasluženo priznanje i prigodnu novčanu nagradu primila u društvu svojih trenera Matije i Dine Frlića te predsjednika JK Profectus Samobor Damira Frlića. Uz uzvratnu zahvalu gradskim čelnicima na ovim darovima, naša nadarena sportašica, pred kojom je velika karijera, jer ima samo 15 godina, zahvalila je ponajprije svojim trenerima i vodstvu kluba, s kojima dijeli sreću i zadovoljstvo radi osvojene zlatne medalje.

Njezini treneri i predsjednik kluba naglasili su kako im je cilj doći na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, ali su spomenuli i probleme s kojima se suočavaju na tom putu, unatoč velikom entuzijazmu i predanom radu svojih sportaša i trenera.

Naime, za ovakve vrhunske rezultate u budućnosti, a iz ovog kluba tek pristižu budući osvajači medalja, potrebna su im ne samo veća financijska sredstva, već i bolji uvjeti za treninge, jer rade u iznajmljenom prostoru koji su sami opremili. Požalio se predsjednik Frlić i na Samoborski športski savez, jer smatra da su dostatna sredstva koja Grad Samobor izdvaja za sport krivo raspoređena te bi trebali više brinuti o vrhunskim sportašima i njihovim trenerima.

Pročelnik Horvat odgovorio je kako dobro poznaje stanje u sva tri samoborska judaška kluba, ali je i napomenuo kako je naš sportski savez autonoman u raspodjeli sredstava koje dobiva od Grada. Uz želju da klubovi među sobom bolje surađuju, poželio im je i puno uspjeha u radu te obećao i daljnju podršku Grada.

Lari je čestitala i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, koja je posebno istaknula činjenicu kako su samoborski sportaši jedni od glavnih promotora svojega grada u domovini i svijetu.

M.K.

 

Prijem za kadetsku europsku prvakinju u judu Laru Cvjetko

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002