22.04.2017.

88. izvještajno - izborna skupština Vatrogasne zajednice grada Samobora

Novo - staro rukovodstvo Vatrogasne zajednice

Izvještajno–izborna skupština Vatrogasne zajednice grada Samobora jednoglasno je, 21. travnja, u Hotelu Lavica, izabrala novo rukovodstvo za sljedeće mandatno razdoblje. U sljedeće četiri godine i dalje će predsjednik Vatrogasne zajednice biti Željko Košćica, a zapovjednik Mladen Žitković. Odlukom Skupštine ostao je nepromijenjen i sastav Predsjedništva, kao i ostalih tijela zajednice. Na Skupštini je bilo čak 44 od ukupno 45 članova.

Izvješće o radu Vatrogasne zajednice u 2016. godini podnio je zapovjednik Mladen Žitković, naglasivši da se i dalje puno radilo na preventivi, od edukacije vatrogasaca i vatrogasne mladeži, preko natjecanja i pokaznih vježbi, do informiranja javnosti, što je rezultiralo i nešto manjim brojem požara i intervencija no što ih je bilo u 2014. i 2015. godini.

Uz 24 profesionalca u Javnoj vatrogasnoj postrojbi, 19 samoborskih dobrovoljnih vatrogasnih društava okuplja 1 101 vatrogasca i 317 žena.

Tajnik Renato Hribar podnio je financijsko izvješće za 2016. godinu, u kojoj je Vatrogasna zajednica imala ukupni prihod nešto veći od 1,5 milijuna kuna.

U kraćem izvješću o trogodišnjem mandatu dosadašnjeg rukovodstva Vatrogasne zajednice, Željko Košćica istaknuo je da je puno toga napravljeno zahvaljujući i vrlo dobroj suradnji s Gradom Samoborom, koji je u tom periodu u vatrogastvo uložio oko 10 milijuna kuna, te uz sredstva za redovnu djelatnost, nabavku opreme i vozila, uredio novi prostor za Vatrogasnu zajednicu i za Javnu vatrogasnu postrojbu. U programu rada za ovu godinu Vatrogasna zajednica i sve njene članice planiraju nastaviti provoditi sve mjere zaštite od požara i unapređenja vatrogastva. Košćica je posebno naglasio svoje zadovoljstvo time da Skupština sada ima i dvije članice.

U pozdravnim govorima predstavnici Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, zajednica gradova Jastrebarsko, Dugo Selo, Ivanić-Grad i Vrbovec te općina Klinča Sela i Pisarovina, nisu skrivali oduševljenje dobrim radom domaćina, kao i izuzetno visokim stupnjem razumijevanja Grada i gradskih službi za potrebe vatrogastva. Dobra suradnja ostvarena je i s vatrogascima iz susjednih Brežica u Sloveniji, rekao je njihov predstavnik, a pohvale su samoborski vatrogasci dobili i od predstavnika HGSS-a - Stanica Samobor.

Uz čestitke vatrogascima i njihovoj zajednici na dobrom radu i suradnji, gradonačelnik Krešo Beljak prisjetio se vremena prije 8 godina, kada je postao gradonačelnik i teškog stanja u vatrogastvu, za razliku od sadašnje situacije kada je napravljeno gotovo sve što su planirali. Posebno je naglasio važnost uspješnog izmještanja Javne vatrogasne postrojbe iz središta grada i blizine škole (što je bio veliki problem). Uz konstataciju da je dobro surađivao kako sa sadašnjim, tako i s bivšim vodstvom Vatrogasne zajednice, Krešo Beljak poželio je da se takva suradnja nastavi i ubuduće.

A u znak zadovoljstva i zahvalnosti gradonačelniku na njegovom razumijevanju za potrebe vatrogastva, Željko Košćica uručio je Kreši Beljaku sliku, dar samoborskih vatrogasaca.

Na kraju su uručena i priznanja za iznimne rezultate postignute na vatrogasnim natjecanjima, A ekipi DVD-a Otok i B ekipi DVD-a Bregana.

Samoborski vatrogasci nastavili su druženje na prigodnom domjenku sa svojim gostima.

D.K.

 

88. izvještajno - izborna skupština Vatrogasne zajednice grada Samobora

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002