02.07.2017.

3. Gastro susreti pri Rudniku svete Barbare

Nema toga kaj nejde uz greblicu!

Dan prije one "prave" Rudarske greblice, koja se ove godine 2. srpnja održava po 32. put, priređeni su u subotu 3. Gastro susreti pri Rudniku svete Barbare. Friški rudarski zrak i debela hladovina privukli su brojne posjetitelje i ljubitelje dobre hrane, koji su mogli degustirati specijalitete od piletine. Kuhari amateri, a domaćinima iz Ruda pridružile su se ekipe iz Zagreba, Karlovca i Bjelovara, dok su van konkurencije gosti iz Drniša počastili svojim čuvenim arambašićima, hamburgerima i fritulama, imali su zadatak piceke pripremiti na svoj način, po vlastitom receptu. Uz tročlani žiri u sastavu Rene Bakalović, Zoran Djumić i Željko Kupres, ove godine i publika je birala svoje najbolje jelo, a kuhari su se zaista potrudili zadovoljiti svačiji ukus i nepce, jer moglo se birati od tingula, ajngemahteca, pohanih piceka, punjene piletine, pilećeg kotlića s pivom, paprikaša, sve uz različite priloge i umake.

S velikim zadovoljstvom i uz brojne pohvale ekipama žiri je proglasio i pobjednike ovogodišnjih gastro susreta. Pobijedile su domaće Cure na zadatku, druga je bila također ekipa iz Ruda Mik Mik, dok je treće mjesto pripalo Zeppelinima iz Bjelovara. Mik Mik-ovci su k tome osvojili i nagradu publike u vidu kotla za kuhanje, a pobjednici su primili i prigodne novčane nagrade.

Predsjednik žirija Rene Bakalović jako je nahvalio sva jela i pohvalio inicijativu organizatora iz KUD-a Oštrc, koji su pak ovo druženje, kojega se dosjetio i inicirao Zoran Djumić, poduzetnik s malezijskom adresom, ali i rudarski zet, pretvorili u još jednu tradiciju i promociju svojeg mjesta, njegove gastronomije i gostoljubivosti.

Posjetitelje su tijekom poslijepodneva zabavljali članovi Tamburaškog sastava Bez kontrole, koji su, uz pomoć radijskog voditelja Dražena Kocijana Kocke, raspjevali i rasplesali dobro nahranjenu publiku. Većina ih je dočekala i večernji etno koncert, na kojem su nastupili Kries, Adrenalica i Miriam.

S Rudarima se družio i naš zamjenik župana Hrvoje Frankić.

M.K.

 

3. Gastro susreti pri Rudniku svete Barbare

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002