12.02.2017.

Podjela diploma za usavršavanje specijalnosti za spašavanje pri tehničkim intervencijama

Stekli znanja i za zahtjevne tehničke intervencije

Vatrogasna zajednica Grada Samobora na prigodnoj svečanosti, održanoj 10. veljače, u Vatrogasnom domu Bobovica, organizirala je podjelu diploma za usavršavanje specijalnosti za spašavanje pri tehničkim intervencijama za polaznike koji su uspješno završili usavršavanje. Usavršavanje se provodilo prema Pravilniku o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova (NN br. 61/94.), kojim su propisani programi i način osposobljavanja i usavršavanja dobrovoljnih vatrogasaca.

Usavršavanje je održano 17. i 19. lipnja, trajalo je 30 nastavnih sati, od kojih 8 sati teorijske nastave, a 22 sata vježbovne nastave. Ovim usavršavanjem 18 dobrovoljnih vatrogasca Vatrogasne zajednice Grada Samobora steklo je zvanje specijalnosti za spašavanje pri tehničkim intervencijama.

Teorijska nastava održana je u Vatrogasnom domu Samobor u Stražničkoj 5, a vježbovni dio, koji je vodio vatrogasni instruktor Marijo Paluh, u prostorima tvrtke CE-ZA-R u Zagrebu.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Mladen Žitković u svom je pozdravnom govoru istaknuo da kroz područje Grada Samobora prolazi auto-cesta, državne ceste, županijske ceste i nerazvrstane ceste te da samoborski vatrogasci tokom godine imaju određen broj tehničkih intervencija spašavanja stradalih u prometnim nezgodama. Naglasio je da je usavršavanje organizirano s ciljem da se, uz profesionalne vatrogasce, koji na mjesto intervencije dolaze među prvima, obuče i dobrovoljni vatrogasci, koji se prema potrebi mogu pozivati na takve intervencije.

Žitković je čestitao polaznicima usavršavanja na trudu i zalaganju koje su pokazali te izrazio želju da stečena znanja primijene na vatrogasnim intervencijama, pomažući ljudima u nevolji, što je i bit vatrogasnog poziva.

Na kraju svečanosti mladim je vatrogascima diplome podijelio viši savjetnik za Civilnu zaštitu i vatrogastvo iz Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora Krunoslav Znika, koji je u svom pozdravnom govoru istaknuo važnost kontinuiranog osposobljavanja i pomlađivanja u vatrogasnoj zajednici, bez koje nema njezine opstojnosti, te izrazio zadovoljstvo što je ovoliki broj mladih ljudi sudjelovao u programu usavršavanja i uspješno ga završio.

M.Ž.

 

Podjela diploma za usavršavanje specijalnosti za spašavanje pri tehničkim intervencijama

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002