24.02.2017.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora

Policijska postaja državi, a Bunker POU Samobor

Sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora

Bez rasprave, jednoglasno i za samo četrdesetak minuta završila je predzadnja sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora u ovom mandatu, održana 23. veljače u gradskoj vijećnici. Čak je i Aktualni sat bio neobično kratak.

Gotovo polovina dnevnog reda bile su individualne točke o ukidanju statusa javnog dobra na nekim manjim česticama gradskog zemljišta.

Na zahtjev Državne geodetske uprave prihvaćene su izmjene Odluke o utvrđivanju granica između naselja Bobovica, Hrastina Samoborska, Mala Rakovica i Samobor te je izmjenom jednog članka ispravljena greška u tekstu odluke.

Promijenjena je i Odluka o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora, koja je preselila u novouređeni prostor u bivšoj vojarni, na adresu Ulica Ivana Gundulića 41/a. Vijećnici su dali i prethodnu suglasnost na promjenu Statuta Pučkog otvorenog učilišta Samobor, koje će ubuduće, uz dosadašnja tri odjela (obrazovanje, kultura, zajednički poslovi), proširiti svoju djelatnost i Centrom za mlade.

A imovina Grada Samobora u bivšoj vojarni, gdje se preselila Policijska postaja Samobor, u čije je uređenje Grad uložio nešto više od 7 milijuna kuna, prenesena je u vlasništvo Republike Hrvatske temeljem ranije potpisanog Ugovora s Vladom RH iz 2011. godine.

Vijećnici su prihvatili i izmjene Odluke o prijevozu pokojnika i pogrebničkim uslugama koje financira Grad, a za obavljanje tih poslova, nakon provedenog natječaja, izabran je Pogrebnik Mima d.o.o. iz Samobora, čija ponuda bila najpovoljnija.

Bez rasprave na kraju je prihvaćeno i izvješće o radu Savjeta mladih za 2016. godinu.

Na kraju je predsjednik Gradskog vijeća Branimir Šiljak najavio da će sljedeća, ujedno i zadnja sjednica u ovom sazivu, biti održana 30. ožujka.

D.K.

Aktualni sat

Na pitanja vijećnika HDZ-a Borisa Makaruna o javnoj rasvjeti i priključku na vodu kod Lovačkog doma u Galgovu, zamjenik gradonačelnika Željko Stanec rekao je da je za vodu već projekt u izradi, no budući da će se na području cijelog Samobora uskoro postojeća rasvjeta mijenjati novom LED rasvjetom, onda će biti uključen i taj dio. Uz odgovor, Stanec je pohvalio vijećnika Makaruna, budući da je jedini iz oporbe nazočio sjednici.

Vijećnici SDP-a Zvjezdani Sečen, Željko Stanec je odgovorio da se neće asfaltirati ulice na području Gmajne prije nego se na građevinskim parcelama počnu graditi kuće, a dječje igralište će se tamo urediti na proljeće.

Odgovarajući vijećnici SDP-a Maji Gračanin, Željko Stanec je rekao da su osigurana sredstva u proračunu za ovu godinu za projekt dogradnje Dječjeg vrtića Izvor u Bregani, a u tijeku je ishođenje potrebne dokumentacije.

 

Sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002