17.04.2013.

Komunalac proširuje ponudu i štiti okoliš

Lampaše u poseban kontejner

Komunalac proširuje ponudu i štiti okoliš

Trgovačko društvo Komunalac d.o.o. Samobor nabavilo je i postavilo na groblja nove kontejnere namijenjene za odlaganje lampaša. Kontejneri, volumena 1100 litara, žute su boje i imaju naljepnice s crvenim slovima koja upozoravaju građane da je riječ o kontejnerima koji služe samo za lampaše.

Pet kontejnera postavljeno je na Gradskom groblju Otruševec, jedan na groblju u Rudama i jedan na groblju u Svetom Martinu pod Okićem. U tijeku je postupak nabave posuda za odlaganje lampaša od 240 litara, koje će biti postavljene na Gradsko groblje Samobor.

Ovo je još jedna od poticajnih mjera samoborskog Komunalca kojom se nastoji potaknuti građane na odvojeno prikupljanje korisnog otpada, s obzirom da će otpadni lampaši biti reciklirani, a time će ujedno biti i smanjena količina komunalnog otpada koji se odvozi na deponij Jakuševec -Prudinec u Zagrebu.

Naravno, u Komunalcu mole građane da nove kontejnere na grobljima koriste isključivo za lampaše te da u iste na bacaju ostali otpad.

S.S.

 
17.04.2013.

Lider u proizvodnji razdjelnika topline najavljuje tužbu

Brunati zlonamjernici ruše ugled

Lider u proizvodnji razdjelnika topline najavljuje tužbu

Matični danski ured i hrvatska podružnica tvrtke Brunata, vodeći proizvođač razdjelnika u Europi, najavili su tužbu protiv lokalnih distributera razdjelnika drugih proizvođača zbog širenja neistinitih insinuacija o tehničkoj neusklađenosti sustava daljinskog očitanja i razdjelnika Brunata na području sjeverozapadne Hrvatske, uključujući i Grad Samobor.

Stanari koji su se odlučili na ugradnju razdjelnika Brunata požalili su se da su izloženi uznemiravanju od strane trgovaca opremom drugih proizvođača, koji dezinformiranjem pokušavaju narušiti ugled Brunate. Između ostalog, navode se neistinite tvrdnje o "neusklađenosti frekvencije" Brunatinih sustava za daljinsko očitanje i netočnosti vezane uz europske propise.

Navedene dezinformacije najbolje pobija činjenica da je Brunata lider na svjetskom, europskom i hrvatskom tržištu, s najvećim brojem (25 milijuna) ugrađenih razdjelnika. Radi se o danskom proizvođaču koji proizvodi razdjelnike od 1917. Kao članovi Europskog vijeća za standardizaciju (CEN/TC171 – European Committee for Standardization), Europskog udruženja proizvođača mjerila toplinske energije (EHMA - European Heat Meter Manufacturers Association) i Europskog udruženja proizvođača razdjelnika (EVVE), inženjeri Brunate svakodnevno sudjeluju u kreiranju propisa i standarda industrije. Bilo kakvo insinuiranje tehničke neusklađenosti naših proizvoda smatramo, stoga, apsurdnim.

U cilju zaštite naših postojećih i budućih korisnika, kao i ugleda tvrtke u Hrvatskoj, u Brunati razmatraju pokretanje sudskih postupaka protiv provoditelja ovakvih nekorektnih aktivnosti. Ujedno pozivaju sve stanare da im se obrate za više informacija o tome kako kontrolirati troškove grijanja s punim povjerenjem.

I.H.

 

Komunalac proširuje ponudu i štiti okoliš

Lider u proizvodnji razdjelnika topline najavljuje tužbu

Arhiva 2013

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002