30.04.2009.

Objavljene i kandidacijske liste za Svetu Nedelju

Dva kandidata, dvije kandidatkinje

Nešto više od 15 000 birača u Svetoj Nedelji svoj će glas na lokalnim izborima moći dati jednom od 4 kandidata za gradonačelnika i jednoj od 4 liste za Gradsko vijeće. Naime, prema objavi Izbornog povjerenstva Grada Svete Nedelje kandidature za gradonačelnika predali su Drago Prahin (HDZ-HSS; zamjenici Ivica Pavlić i Dragutin Vinovrški Pentek), Romana Semenić (SDP-HSU, zamjenici Vesna Kanceljak i Miroslav Kovač), Sandra Starjački (HNS-LS, SU, HSLS, DC, zamjenici Slavko Ivanec, Dag Rodinis) i Josip Raguž (HSP, zamjenici Željko Beluhan i Maja Hlevnjak).

Što se tiče kandidata za Gradsko vijeće liste su predali HDZ-HSS (nositelj Krunoslav Markovinović), SDP-HSU (nositelj Romana Semenić), HNS-LS-SU-HSLS-DC (nositelj Ivica Vojvodić) i HSP (nositelj Josip Raguž).

Svetonedeljčani će birati svoje predstavnike i po pojedinim mjesnim odborima: u Maloj Gorici i Srebrnjaku između 6 lista, u Bestovju, Brezju, Rakitju, Strmcu, Svetoj Nedelji, Svetonedeljskom Bregu i Rakitju između 5 lista, u Novakima između 4 liste, u Kerestincu, Kalinovici i Žitarki te Orešju između 3 liste, a u Jagnjić Dolu između dvije liste.

Za stanovnike Svete Nedelje 17. svibnja predviđeno je 17 biračkih mjesta, a osim lista za gradonačelnika i njegove zamjenike, Gradsko vijeće i mjesne odbore dočekat će ih i liste za izbor župana te članova Županijske skupštine.

K.S.

 
30.04.2009.

U ponoć okončana procedura kandidiranja na predstojećim lokalnim izborima

Petero kandidata za gradonačelnika i devet listi za samoborsko Gradsko vijeće

Točno u ponoć, u noći s ponedjeljka na utorak, 27. na 28. travnja okončana je procedura predaja listi na predstojećim izborima. Po prvi puta birači će izravno birati gradonačelnika i njegove zamjenike, a svoju kandidaturu predalo je pet ,u javnosti već promoviranih, kandidata. To su (abecednim redom): Krešo Beljak (HSS), Antun Dubravko Filipec (HSLS), Marica Jelenić (HNS), Tomislav Masten (HDZ, HSP, HSU) i Željko Žarko (SDP).

Samoborci će birati i kandidate s 9 lista za Gradsko vijeće. To su liste Demokratskog centra (DC - nositelj Željko Koščica), Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske stranke prava i Hrvatske stranke umirovljenika (HDZ, HSP, HSU - nositelj Tomislav Masten), Hrvatske narodne stranke (HNS – nositelj Marica Jelenić), Hrvatske seljačke stranke (HSS – nositelj Krešo Beljak), Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS – nositelj Antun Dubravko Filipec), Nezavisna gradska lista (nositelj Ivan Bedeničić), Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP – nositelj Željko Žarko), Socijalistička radnička partija (SRP – nositelj Franjo Golenko) i Stranka umirovljenika (SU – nositelj Boris Babić).

Što se tiče izbora u vijeće mjesnih odbora koalicija HDZ, HSP, HSU prijavila je liste u sva 43 mjesna odbora na području Samobora, a jednu listu manje ima HSS. HNS ima ukupno liste u 18 mjesnih odbora, HSLS u 13, a SDP u 10. Na ovim izborima u mjesnim odborima sastavljeno je i 13 nezavisnih listi.

M.Š.

 

Objavljene i kandidacijske liste za Svetu Nedelju

U ponoć okončana procedura kandidiranja na predstojećim lokalnim izborima

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002