09.02.2009.

Zlatna šajba izabrala svoje novo vodstvo i najavila planove za 2009. godinu

Potvrđeno povjerenje Dubravku Viduču

Zlatna šajba izabrala svoje novo vodstvo i najavila planove za 2009. godinu

Ekipu koja dobro igra ne treba puno mijenjati, zaključila je skupština udruge Zlatna šajba na svojoj izvještajnoj i izbornoj skupštini u petak, 6. veljače. Tako je okupljenih 26 "šajbera" još jednom iskazalo povjerenje aktualnom vodstvu pa će i u novom mandatnom razdoblju ovu udrugu, koja već godinama brine o najfinijoj samoborskoj mesnoj tradiciji, predvoditi Dubravko Viduč, uz dopredsjednika Vladimira Trčaka i tajnicu Irenu Franceković.

- Sve što smo do sada radili, radili smo iz ljubavi, entuzijazma i želje da nešto napravimo u svom okruženju, svom društvu, svom gradu – poručio je Viduč zahvaljujući na izboru uz najavu da će se i dalje nastaviti s dobrim radom. Tako je za tekuću godinu najavio tri najvažnije stvari u radu Zlatne šajbe. Prva je organizacija 22. Salamijade, koja će ove godine biti održana 3. travnja i za koju su pripreme već počele. Druga stvar je takozvani Veliki vikend, koji uključuje još dvije manifestacije terminski vezane uz Salamijadu - Samoborski proljetni sajam i Dane otvorenih vrata Zlatne šajbe. Treća stvar je nastavak edukativnih putovanja Put samoborske salame koji bi članove udruge ovaj put trebao odvesti u Španjolsku.

- Nastavit ćemo i s prošle godine pokrenutim projektom razvoja Samoborske češnjofke kao robne marke za koji je nedavno stigla suglasnost Ministarstva poljoprivrede te želimo nastaviti dobru suradnju s Gradom Samoborom, ali i pojačati suradnju s inozemstvom, Italijom, Mađarskom, a posebno Slovenijom – najavio je Viduč i uz to se založio i za striktnije primjenjivanje odredbe o isključenju iz članstva udruge onih koji ne žele aktivno sudjelovati u radu Zlatne šajbe.

U osvrtu na prethodno mandatno razdoblje Viduč je istaknuo da su predstavnici Zlatne šajbe bili uključeni u projekt brendiranja Grada te da je Salamijada vremenom postala ne samo jedna od prepoznatljivih manifestacija Samobora, nego da ima sve znatniji odjek u zemlji i izvan nje. U prethodnom mandatnom razdoblju također je zaživjela Samoborska salama kao županijska robna marka, a 20. godišnji razvoj Salamijade dobio je i pisani zapis u vidu bogate monografije.

- I puno veća društva mogla bi pozavidjeti na našim rezultatima – zaključio je Viduč.

U ležernom raspoloženju "šajberi" su prihvatili i financijsko izvješće u kojem ih je Srećko Rešetar izvijestio da je u 2008. godini prihodovano 211 tisuća kuna, uz još oko 120 tisuća kuna pomoći na razne druge načine. Također, izmijenjen je Statut udruge tako da će ubuduće predsjedništvo imati 7 umjesto 5 članova.

Okupljene je pozdravio u ime grada zamjenik gradonačelnika Tomislav Masten, zahvalivši što Zlatna šajba radi na imidžu grada te je obećao nastavak dobre suradnje Samobora i Zlatne šajbe. Skupština je bila prilika i za prigodni poklon njihovom domaćinu Marijanu Karloviću, u čijoj Samoborskoj kleti je skupština održana. Naime, skupština je, slučajno ili ne, pala baš u vrijeme da se obilježi i Karlovićev rođendan pa je tako fešta nakon skupštine imala i dodatni motiv.

Kruno Solenički

Tko su novoizabrani

Osim što je izabrano novo čelništvo Zlatne šajbe pa je tako Dubravko Viduč dobio novi predsjednički mandat, dopredsjednik je ponovno Vladimir Trčak, a tajnica Irena Franceković, članovi Zlatne šajbe izabrali su i članove drugih tijela udruge. U predsjedništvo su tako još ušli Drago Kušić, Milinko Perković i Željko Radovanić, Nadzorni odbor radit će u sastavu Marijan Čižmešija, Tomislav Skendrović, Vlado Kamenić, a u Stegovnoj komisiji bit će Zdravko Runtas, Marija Župančić i Dubravka Trčak.

 

Zlatna šajba izabrala svoje novo vodstvo i najavila planove za 2009. godinu

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002