15.11.2009.

Smotra zimske službe samoborskog Komunalca

Spremni, ali bolje da ne pada

Smotra zimske službe samoborskog Komunalca

Mantra koja se uporno ponavlja iz godine u godinu otprilike u ovo vrijeme glasi «zimska služba Komunalca spremna je za svoje zadatke». Tako je i ovogodišnja smotra zimske službe, održana u petak, 13. studenoga na prostoru Sajmišta (gdje je smještena baza zimske službe, op. n.), potvrdila kako se organizacijski, mehanizacijski i kadrovski poduzelo sve što je potrebno da snježne padaline ne izazovu prometni kolaps na 319 kilometara prometnica koje su pod Komunalčevom skrbi. Za ostatak cestovne kilometraže na području Samobora nadležna je zimska služba Županijske uprave za ceste, a za kilometre autoputa Hrvatske ceste.

I ove godine, najavili su direktor Komunalca Marijan Marunica i rukovoditeljica službe Sandra Krizmanić, prometnice u Samoboru i okolici podijeljene su u 12 zona te u dvije kategorije – one koje spadaju u prioritet I. moraju biti očišćene 24 sata po prestanku padalina, dok se čišćenje cesta drugog prioriteta (uključujući odrone i veće zapuhe) predviđa u roku 48 sati po prestanku padalina. Njih će čistiti Komunalčeve ekipe i pet vanjskih suradnika (Domikop, MV, Ozas, Škorpion i Autoprijevoz Brežanac), a na raspolaganju će im biti 600 tona soli i 1000 tona sipine.

Dogradonačelnik Željko Stanec naglasio je kako je iz proračuna za zimsku službu osigurano 3 milijuna kuna, izrazivši nadu kako će ta sredstva biti dostatna za zimsku sezonu, ali i da će zima ipak biti blaga pa će se možda i uštedjeti koja kuna.

Radi efikasnijeg čišćenja cesta nastavljen je dobar običaj da se sa Županijskim cestama dogovori zamjena nadležnosti na dijelu samoborskih prometnica kako ne bi dolazilo do nelogičnosti u prolascima zimskih ekipa. Ovom prilikom iz Komunalca su apelirali na vozače da u vrijeme «snježnih radosti» pokušavaju svoja vozila parkirati na način koji neće otežavati ili onemogućavati prolazak ralica.

K.S.

Zimski pozivi

Dežurni telefoni zimske službe na raspolaganju za pitanja, reklamacije, informacije i ine komunikacijske potrebe i ove su godine 3325-507 (baza zimske službe) te 3361-255 (Komunalac). Rukovoditelj službe je Sandra Krizmanić, zamjenik je Josip Biber, a dežurni voditelji Miljenko Kolak i Zoran Devetak.

 
15.11.2009.

S pročelja u centru nestaju reklame koje su nagrđivale vizuru grada

Konačno se uvodi red

S pročelja u centru nestaju reklame koje su nagrđivale vizuru grada

Na ovim stranicama često smo upozoravali na neprimjerene reklamne panoe, ponajprije u centru grada, koje su nagrđivale njegovu vizuru. I naši čitatelji često su nas upozoravali na takve slučajeve, a najčešći prigovori odnosili su se na reklame za Rubelj i Asterix. Uporna borba rezultirala je akcijom skidanja tih panoa pa je sada pogled na crkvu sv. Anastazije iz Perkovčeve i na Stari grad s Trga kralja Tomislava oku ugodniji.

Kako saznajemo, u suradnji s Gradom, Turističkom zajednicom i Samoborskim muzejom, djelatnici Konzervatorskog zavoda izrađuju projekt s novim uputama o postavljanju reklamnih natpisa u zaštićenom centru Samobora, kako bi svi napokon poprimili primjereniji oblik. I na samom Trgu vidljive su promjene, jer će i Foto Tičica promijeniti svoj natpis, a to uskoro moraju učiniti i ostali koji sada iskaču.

M.Š.

 

Smotra zimske službe samoborskog Komunalca

S pročelja u centru nestaju reklame koje su nagrđivale vizuru grada

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002