08.06.2009.

Sveta Nedelja proslavila Dan grada prigodnim programom na svom središnjem trgu

Vježbalo se, pjevalo i plesalo

Sveta Nedelja proslavila Dan grada prigodnim programom na svom središnjem trgu

Dan grada Svete Nedelje, koji je ove godine pao na 6. lipnja, uoči blagdana Presvetoga trojstva, proslavljen je u odnosu na prethodne godine na malo drugačiji način, s dijelom novog i obogaćenog programa. Ove je godine, zbog netom okončanih lokalnih izbora, izostala uobičajena svečana sjednica Gradskog vijeća, koje u novom sazivu još nije konstituirano, ali je novi-stari gradonačelnik Drago Prahin sve novoizabrane gradske vijećnike okupio na neformalnom druženju u Gradskoj vijećnici uoči poslijepodnevnog dijela gradske fešte.

Prijepodnevni dio je protekao u znaku sportsko-rekreativnih sadržaja za koje je najzaslužniji Fitness centar Four D iz Svete Nedelje i njegovi voditelji Željka Jurković i Goran Surjan. Kroz četverosatni dinamični i raznoliki program izmijenilo se mnoštvo sudionika, a glavne zvijezde bili su hrvatski estradnjaci, glazbenik Sandi Cenov koji je u stilu "one man show" programa s gitarom i glasom u dva seta odlično zabavio pun trg ljudi te mladi glumac Mario Valentić koji je okupljenima, uz pomoć "fourdijevaca", prezentirao praktičnu primjenu sportske rekreacije.

Cijeli je program bio nazvan Mi vježbamo, a vi?, što je trebalo potaknuti i mlade i stare da porazmisle o svojoj fizičkoj kondiciji te tjelesnom zdravlju. Fitness centar Four D je za ovu prigodu uspio animirati i angažirati razne svetonedeljske sportske klubove i udruge da i oni pokažu što sve nude sugrađanima pa su se tako redom prezentirali mladi nogometaši iz strmečke Save, skupine Plesnog kluba Balans, stolnotenisačice Svete Nedelje-Novaka, biciklisti svetonedeljskog kluba, Paintball klub Sveta Nedelja, karataši Domenice, mladi rukometaši Sloge, Svetonedeljske mažoretkinje i drugi.

Iz Fitness centra Four D pokazale su se mlađe i starije ritmičke gimnastičarke, zatim mlađi i stariji breakdanceri te body pilates, step aerobic i fat burning program, kao i trbušni ples. Zapjevao je i Dječji zbor Samoborček, a sve je to svojim dinamičnim vođenjem uspješno povezivao voditelj Nove TV Toni Jeričević. Na početku su sve prisutne pozdravili gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin, saborski zastupnik Krunoslav Markovinović i predsjednik svetonedeljskog sportskog saveza Marijan Jurić.

Poslijepodnevno-večernji program proslave Dana grada bio je klasičniji i sličniji prethodnima. Nakon uvodnog pozdravnog govora gradonačelnika nastupile su sve svetonedeljske kulturno-umjetničke udruge (osim Pikića iz Rakitja) i podsjetile na svoj repertoar. Bila su to kulturno-umjetnička društva Strmec, Antun Mihanović, Mala Gorica, Novaki i Kerestinec, Kulturno društvo Sveta Nedelja, Društvo prijatelja Sloga, Svetonedeljske mažoretkinje, Plesni klub Balans i Kuburaško društvo Gromovnik. Na štandovima su izlagali Udruga za očuvanje kulturne baštine Kragulj, Medičarna Arko, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Majnarić i po prvi put umjetnička sekcija Kluba liječenih od PTSP-a Svete Nedelje.

Program, koji je vodila Petra Cajlan, bio je dobro posjećen, a dodatni mamac organizatora fešte, Grada Svete Nedelje, Turističke zajednice grada i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga bila je tradicionalna besplatna ponuda gulaša, fiša i piva. No, k tome, ove su godine to bili i vrsni hrvatski pjevači, Đani Stipaničev i Zorica Kondža, koji su i u Svetoj Nedelji, a ne samo u TV-showu, pokazali kako pjevaju prave glazbene zvijezde. Publiku su u više od dva sata programa, svaki sa svojim pratećim sastavom, i raspjevali i rasplesali.

www.radiosvn.com

Biciklijada za Dan grada

Dio prijepodnevnog programa za ovogodišnji Dan grada Svete Nedelje bila je i 4. svetonedeljska biciklijada, čijih je 30-ak kilometara, za tek nešto više od dva sata po svim svetonedeljskim naseljima u organiziranoj koloni i konačno po lijepom vremenu, uspješno odvozilo 60-ak biciklista. Među njima je, kako uime svetonedeljskog kluba reče Ervin Škacan, najstarija vozačica bila 65-godišnja Ana Ključević, a najmlađi vozači-suvozači dvoipolgodišnji Martin Budar i Dominik Turk.

 

Sveta Nedelja proslavila Dan grada prigodnim programom na svom središnjem trgu

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002