19.10.2009.

Samoborski HSS birao je svoje vodstvo na redovnoj izbornoj skupštini

Predsjednik Beljak - predsjednik Grom

Samoborski HSS birao je svoje vodstvo na redovnoj izbornoj skupštini

Dosadašnji predsjednik samoborskog HSS-a vodit će lokalnu podružnicu stranke i u novom mandatu, što je očekivani rezultat redovne izborne skupštine samoborskog HSS-a, koja se održala u suboru, 17. listopada, u Srednjoškolskom centru Samobor. Jednoglasnom odlukom 184 delegata iz svih lokalnih ogranaka HSS-a tako su nagradili Beljaka za uspješno trogodišnje razdoblje na čelu stranke koja je praktički iz situacije rasula stigla do izborne pobjede na lokalnim izborima.

Kako je u svom izvješću skupštinare podsjetio novi-stari predsjednik, samoborski je HSS na početku njegovog prvog mandata prije 3 i pol godine počinjao gotovo od nule, nakon što je zbog unutarstranačkih podjela došlo čak i do raspuštanja podružnice. Uslijedio je rad na obnavljanju stranačke infrastrukture, osnivanju ogranaka i privlačenju novih članova, priprema za izbore te uvjeravanje članova kako HSS na lokalnoj razini neće ulaziti u nepoželjne koalicije.

- Odluka da idemo samostalno na izbore pokazala se ispravnom. Ako želimo u jednoj rečenici sublimirati izborni rezultat naše stranke, HSS je apsolutni pobjednik samoborskih izbora na svim razinama i to je neporeciva činjenica. Ponosan sam što sam bio predsjednik takve podružnice i nadam se su i članovi ponosni – poručio je Beljak uz zahvale članstvu i koalicijskim partnerima, SDP-u i HNS-u s kojima je nađen zajednički jezik u drugom izbornom krugu.

- Naše zajedništvo, naša sloga, naša želja za radom na dobrobit stanovništva ono su izvorno HSS-ovo u svima nama, ono što je naše djedove učio Stjepan Radić. To što smo nastavili ideju Stjepana Radića to je najveće bogatstvo koje samoborski HSS ima i koje nam je donijelo povijesni uspjeh na izborima – zaključio je Beljak te najavio nove ciljeve u novom mandatu na čelu samoborskog HSS-a: završetak izgradnje stranačke infrastrukture, zadržavanje optimizma stranke koji je donio ovakve izborne rezultate te briga za svakog člana.

U tom smislu može se gledati i odluka koju su jednoglasno prihvatili skupštinari HSS-a, a ta je da zbog brojnih zasluga doživotnim počasnim predsjednikom Gradske organizacije HSS-a Grada Samobora bude izabran nekadašnji predsjednik stranke i bivši samoborski gradonačelnik Pavao Grom!

Izborni dio skupštine okončan je biranjem potpredsjednika podružnice gdje su Željko Stanec i Hrvoje Frankić dobili više glasova od Josipa Berčića i Mire Čebušnik. Za tajnika je jednoglasno izabran Vedran Klačić, dok će dužnost blagajnice obnašati Martina Glasnović. Na skupštini je izabrano i 29 delegata samoborskog HSS-a za predstojeću Županijsku skupštinu.

K.S.

Htjeli bi i zastupnika

Ove godine na skupštini su izostali gosti s viših, državnih razina HSS-a, no zato su svoju potporu samoborskom HSS-u došli iskazati predsjednici samoborskih podružnica koalicijskih partnera SDP-a i HNS-a, Željko Žarko i Mladen Guliš, te samoborskog DC-a Željko Koščica. Okupljene je pozdravio i Dragutin Vinovrški Pentek, predsjednik podžupanijske organizacije HSS-a Samobor i predsjednik GO HSS Sveta Nedelja, a posebno je zanimljivo bilo obraćanje Nikice Burića – Čokota, koji je poželio da Samobor u vidu Kreše Beljaka u budućnosti konačno opet dobije i saborskog zastupnika, što je naišlo na opće odobravanje okupljenih.

 

Samoborski HSS birao je svoje vodstvo na redovnoj izbornoj skupštini

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002