21.08.2009.

Pauzu između dvije školsko-sportske sezone u Sportskim objektima Samobor koriste za popravke i gradnju

Nema sporta, ima radova

Pauzu između dvije školsko-sportske sezone u Sportskim objektima Samobor koriste za popravke i gradnju

Dok škole i sportski tereni u Samoboru uglavnom miruju, gradska ustanova zadužena za upravljanje sportskim objektima ima pune ruke posla. Kako saznajemo od ravnatelja Sportskih objekata Samobor (SOS) Vladimira Čerkeza u tijeku su radovi na čak tri sportske lokacije - u dvoranama kod OŠ Bogumila Tonija i samoborskih srednjih škola te na gradilištu dvorane u Rudama.

- Imali smo jedan manji zastoj na izgradnji Sportske dvorane Rude jer je utvrđeno da je potrebno izmijeniti potporni zid i odraditi dodatne radove na regulaciji potoka i na zaštiti građevinske jame. Dobar dio poslova oko potoka je odrađen, potporni zid se radi i kad bude završen više ne bi trebalo biti zastoja. Znači, očekujemo da bi dvorana bila pod krovom do kraja godine, a nakon toga slijedi uređenje interijera - najavio je Čerkez.

Što se postojećih objekata tiče, tamo se radovi svode na redovito održavanje i pripremu za novu školsko-sportsku sezonu.

- Ono što je već neko vrijeme u tijeku radovi su na uklanjanju utvrđenih nedostataka na objektu Sportske dvorane Samobor. Tako izvođač radova Elektrometal iz Bjelovara radi na zamjeni oštećenih ploča, leksana (polikarbonatne ploče), radi se na drvenoj fasadi, saniraju se mjesta gdje je bilo curenja, obavljaju se ličilački radovi... Očekujemo da bi radovi na otklanjanju tih nedostataka trebali biti gotovi do rujna, a ukoliko ne budu ili pak budu utvrđeni novi nedostatci njihovo otklanjanje će se nastaviti i nakon toga - pojasnio nam je Vlado Čerkez situaciju sa sportskom dvoranom kod srednjih škola.

U dvorani kod Osnovne škole Bogumila Tonija radi se pak na rješavanju višegodišnjeg problema parketa. Nakon što su prije oko dvije godine korisnici dvorane iz samoborskih sportskih klubova ukazali na loše stanje podloge na kojoj se očekuje da ostvaruju sportske uspjehe i treniraju, konačno je na red došla i sanacija. Naime, problem se pokušalo riješiti prošle godine, no tada raspisani natječaj je pao zbog previsoke cijene izvođenja radova.

- Ovaj put su u proračunu osigurana sredstva za radove koji će koštati 774 tisuće kuna, a koje će izvesti Stolarija Goood iz Osijeka. Radovi su u tijeku, a izvođači su nam obećali da će rekonstrukcija parketa biti gotova i nešto prije krajnjeg roka, početka školske godine - rekao nam je ravnatelj SOS-a Vlado Čerkez.

Kruno Solenički

 

Pauzu između dvije školsko-sportske sezone u Sportskim objektima Samobor koriste za popravke i gradnju

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002