28.05.2009.

Skup na glavnom samoborskom trgu kandidata za gradonačelnika Tomislava Mastena

Bez nerealnih obećanja

Skup na glavnom samoborskom trgu kandidata za gradonačelnika Tomislava Mastena

Koncertom najavljenih istaknutih estradnih zvijezda i govorom pred okupljenim simpatizerima i građanima kandidat za gradonačelnika koalicije HDZ-HSP-HSU Tomislav Masten zaokružio je u četvrtak, 28. svibnja, svoju kampanju za gradonačelnika u drugom krugu. Pozvavši birače da mu 31. svibnja daju povjerenje, podsjetio je na glavne prednosti svog programa u odnosu na protukandidata, naglasivši da je njegov ostvariv, jer u njemu nema nerealnih obećanja. Istaknuo je Tomislav Masten i da je to program kontinuiteta koji jamči realizaciju zacrtanih projekata, bez eksperimentiranja, jer iza njega stoje znanje i iskustvo rada u upravljanju Gradom u protekle četiri godine, a koji su cijelo vrijeme podržavali i članovi HNS-a u Poglavarstvu.

Podršku Tomislavu Mastenu dao je i dosadašnji gradonačelnik Antun Dubravko Filipec. Glazbeni dar okupljenima samoborskog HDZ-a i kandidata za gradonačelnika Tomislava Mastena bio je nastup Đanija Stipaničeva, Ivane Kindl i Jacquesa Houdeka, uz pratnju Ante Gelo banda.

M.Š.

 
28.05.2009.

Rock koncert kao podrška Romani Semenić

Za kreativno provođenje slobodnog vremena mladih

Rock koncert kao podrška Romani Semenić

U srijedu, 27. svibnja, u Društvenom domu Strmec održan je veliki rock koncert pod nazivom Rock za Romanu. Dio je to kampanje kandidatkinje za gradonačelnicu Svete Nedelje Romanu Semenić, a nastupili su poznati bendovi: Zadruga, Fakini, Karizma, Vrijeme batina i Falschspieleri.

Romana Semenić tom je prilikom istakla da važan dio njezinog programa čini briga o mladeži, odnosno stvaranje uvjeta za kreativno provođenje slobodnog vremena mladih stanovnika Svete Nedelje.

S.S.

 
28.05.2009.

Izjava Rolanda Gajšaka o potpisanoj koaliciji i podršci u drugom krugu Tomislavu Mastenu

Masten je bolja opcija

- Moram reći da sam kao predsjednik samoborskog ogranka Hrvatske socijalno-liberalne stranke iznenađen potpisivanjem sporazuma između HSS-a, HNS-a i SDP-a. Sam čin potpisivanja sporazuma u situaciji kada se ne zna tko će biti gradonačelnik Samobora čini mi se preuranjenim. Međutim, jasno je kako je pravo ove tri stranke da svaki oblik suradnje i ugovorno definiraju. Stav HSLS-a je da u ovom trenutku ne želimo javno pozivati naše birače da glasuju za jednu ili drugu opciju, jer smo mi liberalna stranka koja čvrsto vjeruje u pravo svakog birača da postupi po svom uvjerenju pa smatramo kako bi svaki pokušaj nametanja mišljenja našim biračima mogao biti kontraproduktivan.

Članovi stranke će glavninom u drugom krugu izbora glasati za kandidata HDZ-a Tomislava Mastena, jer smatramo da je u odabiru između Kreše Beljaka i Tomislava Mastena on bolja opcija za Grad Samobor. Više je tome razloga. Prije svega, jer on znači kontinuitet u odvijanju i realizaciji projekata koji su već započeti, potom, jer u njemu imamo kandidata koji poznaje kako grad funkcionira i, naposlijetku, jer kandidat Tomislav Masten nije davao obećanja koja se ne mogu izvršiti, dok su stranke potpisnice sporazuma u izbore ušle s vrlo ambicioznim obećanjima, za koje osobno ne vidim način kako bi se sve mogle ostvariti. Naime, jednosmjensku nastavu u školama, besplatni sport za svu djecu, deset puta više novca za mjesne odbore i neka druga obećanja u isto vrijeme zasigurno nije moguće ostvariti – izjavio je predsjednik samoborskog HSLS-a Roland Gajšak.

M.Š.

 
28.05.2009.

Izjava Tomislava Mastena o pojavi letaka po gradu i potpisanoj koaliciji HSS-HNS-SDP

Osuda pojave letaka

Osobno sam jutros bio neugodno iznenađen pojavom gomile letaka o mom protukandidatu koje govore o njegovoj inkriminirajućoj prošlosti. Taj čin osuđujem i mogu reći da, tko god je to učinio, meni je napravio medvjeđu uslugu. Ujedno sam odmah reagirao i kao zamjenik gradonačelnika dao sam nalog Komunalcu da počisti cijeli grad od tih papirića – komentirao je kandidat za gradonačelnika koalicije HDZ-HSP-HSU Tomislav Masten.

Ujedno je komentirao i potpisani sporazum o koaliciji HSS-HNS-SDP.

- Ovaj sporazum vidim kao praktični primjer klasičnog politikanstva. Slušajući i čitajući naglaske s te tiskovne konferencije, koji kažu da se je Samobor u velikom broju opredijelio za promjene i na taj način glasovao na izborima 17. svibnja, moram priznati da ne bih podijelio to mišljenje s kolegama iz HSS-a, SDP-a i HNS-a koji su potpisali koaliciju, jer ako zbrojimo glasove gospodina Antuna Dubravka Filipca kao aktualnog gradonačelnika, gospođe Marice Jelenić kao aktualne zamjenice gradonačelnika i moje glasove, vidi se da je to uvjerljivo više od 50% glasova, što znači da su građani željeli da se Samobor nastavi razvijati kao i do sada. S druge strane, moram priznati kako sam uvjeren da birači HNS-a nisu glasovali za ovu koaliciju te da su bili zadovoljni radom aktualne vlasti. Očito je i HNS do sada bio zadovoljan, što se je vidjelo i danas na sjednici Poglavarstva, na kojem su kao i u protekle četiri godine sve odluke donesene jednoglasno. Moram istaknuti da je sadašnja koalicija HDZ-a, HSLS-a i HNS-a ovaj četverogodišnji mandat odradila do kraja i da je ona, uza sve turbulencije koje su događaju u političkom životu, ipak polučila uspjeh. To pokazuju rezultati na ovim izborima. U ovom trenutku ja imam potporu HSLS-a i svojih koalicijskih partnera HSP-a i HSU-a i mi smo sada još uvjereniji u pobjedu u drugom izbornom krugu. Mislim da smo postigli ono najdragocjenije, a to je koalicija s građanima Samobora koji mi svakodnevno daju podršku putem poziva ili slanjem e-mailova i SMS poruka i najavljuju da će u drugom krugu glasati za mene, moj program i tim. Gledajući sve to skupa, mislim da je koalicija HSS-a, SDP-a i HNS-a produkt isključivo osobnih interesa unutar HNS-a, gdje su kolege iz HSS-a, a osobito SDP-a, pristali na to da se zadovolje interesi pojedinaca, a nije se razmišljalo o interesima grada. Koliko smo čuli, radi se o dogovoru koji predviđa otvaranje puno profesionalnih savjetničkih mjesta u Gradu koja sada ne postoje. Mi ne razmišljamo o savjetničkim mjestima i sigurno nećemo zapošljavati ljude po zaslugama, jer to nismo ni do sada činili. Dapače, u ovo vrijeme krize i recesije te otpuštanja ljudi zaista je neukusno uopće razmišljati o političkim uhljebljenjima, što na žalost čini HSS, HNS i SDP – izjavio je Tomislav Masten.

Mato Šipuš

 

Skup na glavnom samoborskom trgu kandidata za gradonačelnika Tomislava Mastena

Rock koncert kao podrška Romani Semenić

Izjava Rolanda Gajšaka o potpisanoj koaliciji i podršci u drugom krugu Tomislavu Mastenu

Izjava Tomislava Mastena o pojavi letaka po gradu i potpisanoj koaliciji HSS-HNS-SDP

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002