23.10.2009.

Naš portal odnedavno je pod prismotrom

Manje konstrukcija, više konstruktivnosti

Prema pouzdanim izvorima iz Državnog odvjetništva protiv portala www.glasnik-ssn.net podnesena je kaznena prijava, a zbog "širenja neutemeljenih informacija i klevete" o nekim osobama iz samoborskog javnog života. O kojim se osobama točno radi nismo saznali, a cijeli su slučaj potakli neki napisi, odnosno reagiranja čitatelja na pojedine članke.

Svjesni smo da smo od ovog trenutka pod prismotrom nadležnih "organa" te njihovu "posjetu" očekujemo u skoroj budućnosti.

Apeliramo na posjetitelje našeg portala na korektnost u komentarima i ustezanje od proizvoljnih i lažnih konstrukcija, budući da postoji mogućnost razotkrivanja i utuživosti njihovih autora.

Svima pozdrav i čitajte nas i dalje.

Urednik

 
23.10.2009.

Pismo namjere gradskog radijskog koncesionara moglo bi pretvoriti gradsku nekretninu u Bregani u "informativni-kulturni-edukativni centar"

Bivši Restoran Bregana u koncesiju?

Pismo namjere gradskog radijskog koncesionara moglo bi pretvoriti gradsku nekretninu u Bregani u

Zgrada PCS-a, bivši vojni Restoran Bregana, odnosno objekt u vlasništvu Grada u Ulici Đure Basaričeka 4, uskoro bi mogla u zakup. Naime, Grad je odlučio imenovati Tomislava Pađana koordinatorom izrade platforme za izradu natječaja kojim bi se dao u zakup poslovni prostor u Bregani. Reakcija je to na inicijativu trgovačkog društva Matis, inače gradskog radijskog koncesionara, iskazanu kroz pismo namjere u kojem se ispituje mogućnost preuzimanja korištenja te gradske nekretnine po koncesijskom modelu.

U tom pismu namjere navodi se kako je Matisu d.o.o. namjera prostor u Đure Basaričeka 4 pretvoriti u "informativni-kulturni-edukativni i zabavni centar multimedijalnog karaktera, koji će biti u stanju od prihoda ostvarenih programskim aktivnostima i podzakupom određenih prostora financirati tekuće održavanje zgrade i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta".

Direktor Matisa Mislav Maroević u pismu navodi i kako se u najskorije vrijeme u tim prostorima, u suradnji sa strateškim partnerima, planira "opremiti i urediti internet knjižnicu i igraonicu za školsku djecu, započeti osnivanje Medijske akademije za školovanje novinarskih i tehničkih kadrova, oživjeti aktivnosti nekadašnjeg BOK-a (Breganskog omladinskog kluba), proširiti radijsku djelatnost na proizvodnju i emitiranje televizijskog programa, organizirati različite profesionalne, kreativne radionice, tečajeve i seminare te priređivati redovite kulturno-komercijalne priredbe, od izložbi, promocija i sajmova do kazališnih predstava, kino projekata i koncerata".

Također, Matis d.o.o. je od Grada zatražio i smanjenje cijene mjesečnog zakupa prostorija u Bregani "zbog otežanih uvjeta poslovanja i trenutne nemogućnosti naplate povećih potraživanja od kupaca usluga", čemu je udovoljeno, pa će umjesto 6.000 kuna, Matis plaćati 4.716 kuna mjesečno za 170 m2 prostora u gradskoj nekretnini u Bregani i to temeljem izračuna nove zakupnine, budući da se od 1.10. 2008. godine mijenjala vrijednost boda za utvrđivanje zakupnine za poslovni prostor.

U prostorijama gradske nekretnine u Bregani smješteni su Ured za gospodarstvo i poljoprivredu, Poduzetnički centar Samobor, Matični ured Bregana, Poljoprivredno-voćarsko-stočarska zadruga branitelja te Radio Samobor, a nedavno je u njoj počela i akademska godina studija poslovne ekonomije Visoke poslovne škole Libertas.

K.S.

 

Naš portal odnedavno je pod prismotrom

Pismo namjere gradskog radijskog koncesionara moglo bi pretvoriti gradsku nekretninu u Bregani u "informativni-kulturni-edukativni centar"

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002