13.06.2005.

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Svete Nedelje

Ines Balint nova načelnica Svete Nedelje

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Svete Nedelje

Ines Balint nova je načelnica Svete Nedelje. Izglasano je to na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Svete Nedelje, održanoj u ponedjeljak, 13. lipnja u 10 sati, u dvorani općinske vijećnice.

Sjednica je tekla glatko, kako i priliči već dobro uigranoj ekipi, i već nakon jednoga sata bila su poznata sva imena koja će popunjavati najvažnija općinska tijela naredne četiri godine.

Novo Općinsko vijeće Svete Nedelje čine Krunoslav Markovinović (HDZ), Zlatko Habdelić (HDZ), Ines Balint (HDZ), Ratimir Slavić (HDZ), Miroslav Benić (HDZ), Stjepan Čakanić (HDZ), Marijan Habljak (HDZ), Žarko Mihina (HDZ), Drago Prahin (HDZ), Dragutin Vinovrški-Pentek (HSS), Zvonko Pavec (HSS), Zvonko Crvenka (HNS), Božidar Jedvaj (SDP), Stjepan Bošnjak (SDP) i Miroslav Vlašić (HSU). Za dvoje vjećnika HDZ-a, načelnicu i donačelnika, mandat je, zbog nespojivosti dužnosti, stavljen u mirovanje, pa su na njihova mjesta prisegle Verica Deak (HDZ) i Branka Sudar (HDZ).

Za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Krunoslav Markovinović, a dva nova potpredsjednika Općinskog vijeća su Drago Prahin i Miroslav Vlašić.

Načelnica općine Sveta Nedelja bit će naredne četiri godine Ines Balint, koja je zahvalila na jednoglasnom izboru i poručila vjećnicima da očekuje od svih punu suradnju bez obzira na stranačku pripadnost i dodala: - Znam da će biti narednih godina teško sjediti na mjestu na kojem je dosad sjedio gospodin Markovinović, ali ja se nadam da će moj mandat biti jednako tako uspješan kao i njegovi mandati, a možda čak i malo bolji.

Objasnila je i razloge svoje odluke da svoju dužnost načelnice obavlja volonterski, ali u punom radnom vremenu.

– Kada bih dužnost obavljala profesionalno, po zakonu bih morala raskinuti ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i nakon prestanka mandata ne bih više imala svoje radno mjesto. Stoga sam odlučila da ću zaposliti zdravstvenog djelatnika u punom radnom vremenu u svojoj ordinaciji za vrijeme dok sam ja načelnica, a ja ću volontirati.

Za zamjenika nove načelnice izabran je Zlatko Habdelić.

Na kraju su izabrani i članovi Općinskog poglavarstva. To su: načelnica Ines Balint, donačelnik Zlatko Habdelić, te Miroslav Benić, Stjepan Čakanić i Ratimir Slavić.

Nenad Kobasić

FOTO: Općinsko poglavarstvo na čelu s novom načelnicom Ines Balint

 
13.06.2005.

Nesrećama nikad kraja

Propadosmo!

Nesrećama nikad kraja

Trabalo je samo malo jače kiše da Anina ulica, koja od centra Samobora vodi prema groblju pa do Anindola, konačno propadne. Rekli bi zlobnici, kao i vlast koja ju je gradila. Već je bila načeta, ne unutarkoalicijskim podmetanjima, već nesretnim padalinama i vodom koja se baš tu slijeva s pitomih samoborskih obronaka. A tko je to, molim vas, mogao očekivati!? Po zimi snijeg, u proljeće i jesen proklete kiše, a po ljetu sunce iznenada opiči po nebranjenom asfaltu! A rezultati su vidljivi svakom i, iako neočekivani – očekivani!

Propala vlast, a s njome i cesta.

Neslavnom kraju jednog mandata tako se, ne baš podigao, već bi prije rekli, urušio spomenik. Tako pokraj spomenika u Parku domovinske zahvalnosti sada imamo i Spomenik ljudskoj gluposti.

Robert Škiljan

 

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Svete Nedelje

Nesrećama nikad kraja

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002