12.10.2005.

U Gradskoj vijećnici predstavljeni su samoborski "bobiji"

Upoznajte svoje policajce!

U Gradskoj vijećnici predstavljeni su samoborski

Grad Samobor i Općina Sveta Nedelja dobili su kontakt policajce. Četiri "bobija" Policijske postaje Samobor upravo su završili svoje doškolovanje na Policijskoj akademiji za specifične zadaće koje ih očekuju. Za ovu vrstu rada policije birani su najkvalitetniji djelatnici policije, a jedan od najvažnijih uvjeta je bio i taj da su stanovnici kraja o kojem će se brinuti. Ne manja zadaća uvođenja kontakt policajaca, kako je rečeno, je i ta da se ukloni negativna slika o policajcima stečena ranijih godina. Na nacionalnoj razini program će biti završen do konca 2006. godine.

Četiri će samoborska kontakt policajca nadgledati svaki svoje područje grada i brinuti za sigurnost građana i imovine na način da se kriminalitet spriječi, a ne da se, kao dosad, policija bavi tek reagiranjem na počinjeni zločin ili prekršaj. Dakle, kontakt policajci imat će sve ovlasti kao i njihovi klasični kolege, ali će njihov rad biti usmjeren na prevenciju kriminalnih i prekršajnih radnji.

Razlikovat će se od drugih policajaca samo po tome što će nositi svjetlo plavu pločicu sa svojim imenom. Svog omiljenog policajca moći ćete nazvati i na telefon gdje ćete moći dobiti ili njega ili mu ostaviti poruku. Iz svima znanih razloga policajci neće imati i javnosti dostupne mobitele.

Na predstavljanju prvih samoborskih policajaca budućnosti okupio se u Gradskoj vijećnici 5. listopada pristojan broj uniformiranih policajaca, kao i onih u civilu.

Uz načelnika Dubravka Teura i njegovog zamjenika Gorana Bašića, okupljenim predstavnicima mjesnih odbora, vrtića, škola i medija obratili su se i visoki policijski gosti - Krešimir Šulc, načelnik PU Zagrebačke i Krunoslav Borovec, glasnogovornik iste ustanove. U ime Grada Samobora novopečene su kontakt policajce pozdravili samoborski zamjenici gradonačelnika Marica Jelenić i Tomislav Masten.

U Glasniku objavljujemo i fotografije kontakt policajaca, njihove brojeve telefona i područje djelovanja.

Nenad Kobasić

FOTO: ODOZGO PREMA DOLJE

1. kontakt rajon - Samobor

Obuhvaća Trga Kralja Tomislava, Trg Matice hrvatske, park Šetalište dr. Franje Tuđmana, Općinski i Prekršajni sud u Samoboru, zgradu Gradskog poglavarstva i PP Samobor, Srednjoškolski centar, OŠ Samobor, dječje vrtiće Zlatni ključić i Grigor Vitez, župnu crkvu svete Anastazije i groblje, franjevački samostan i crkvu, ŠRC Vugrinščak, stadion NK Samobor, autobusni kolodvor, gradsku tržnicu i Dom zdravlja.

Kontakt policajac: Slobodan Pantelić

Kontakt telefon: 01/457-0021

2. kontakt rajon - Samobor

Obuhvaća Trg Antuna Mihanovića, OŠ Bogumila Tonija, Dječji vrtić Grigor Vitez, benzinske crpke Trgomozaik i Napoli, prostor Sajmišta, poduzeća Chromos, Samoborka, Samoborček i Autoturist.

Kontakt policajac: Stjepan Fadljević

Kontakt broj: 01/457-0021

3. kontakt rajon – Sveta Nedelja

Obuhvaća Trg Ante Starčevića, zgradu Općine Sveta Nedelja, OŠ Sveta Nedelja, poštu, župnu crkvu Presvetog Trojstva, groblje, Dom zdravlja Sveta Nedelja i privrednu zonu s obrtničkim radionicama, proizvodnim i skladišnim pogonima raznih tvrtki.

Kontakt policajac: Krunoslav Ječić

Kontakt telefon: 01/457-0021

4. kontakt rajon - Bregana

Obuvaća Mjesni ured Bregana, zgradu Postaje granične policije, OŠ Milana Langa, Centar za odgoj, obrazovanje i osposobljavanje omladine u Lugu, Dječji vrtić Grigor Vitez, župnu crkvu svetog Ivana Krstitelja, benzinsku postaju, tržnicu, Dom zdravlja i Poduzetnički centar.

Kontakt policajac: Marko Rimac

Kontakt telefon: 01/457-0021

 

U Gradskoj vijećnici predstavljeni su samoborski "bobiji"

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002