17.03.2005.

Osvrt na informaciju pročitanu u reviji HAK-a i NN br. 16/2005.

Žigošimo invalide!

Osvrt na informaciju pročitanu u reviji HAK-a i NN br. 16/2005.

Donesen je novi Pravilnik o znaku pristupačnosti za invalide kojim bi se trebao riješiti problem parkiranja invalida i smanjiti nelegalno korištenje znaka pristupačnosti. Pravilnik je stupio na snagu 10. veljače 2005. i invalidi imaju rok od 3 mjeseca da predaju nove zahtjeve za nove znakove pristupačnosti, jer nakon 3 mjeseca internacionalni plavi znak više ne vrijedi za parkiranje. Oznaka ima rok trajanja, kao da će invalidu bez noge nova narasti za deset godina. Po Pravilniku, slijepe osobe više nemaju pravo na parkiranje na parkiralištima označenim za invalide. Odlično, time su "vrlo mudri ljudi" uspjeli osloboditi nekoliko parkirališnih mjesta za ostale invalide. A slijepima ćemo nabaviti još nekoliko bijelih štapova pa neka pješače, zdravije je. Sve ostale invalide ćemo u međuvremenu lijepo žigosati.

Kako?

Prema Pravilniku će na novom znaku biti navedeno: serijski broj, naziv tijela koje ga je izdalo, broj rješenja, ime i prezime invalida, adresa invalida i slika invalida. Zadiranje i kršenje svih prava čovjeka na privatnost! Tako da svatko tko prolazi vidi tko je taj invalid koji vozi taj auto, te njegovo ime i prezime i kućnu adresu. Raj za kradljivce automobila, te sve ostale lopove. Kako se zapravo problem mogao riješiti? Vrlo jednostavno, bez ikakvih dodatnih komplikacija za invalide. Trebalo je ostaviti plavu naljepnicu koja je internacionalni znak i samo policiju instruirati što treba raditi. Svaka naljepnica je bila vezana uz automobil, a automobil uz osobu (moglo se napraviti i da je plava iskaznica vezana na osobu, ali bez slike i adrese) i u bazi podataka je lako provjeriti po tablici automobila i serijskom broju iskaznice da li je naljepnica ili iskaznica pravovaljana. Policajac bi samo trebao nazvati službu i provjeriti da li parkirano vozilo ima pravovaljanu iskaznicu i pozvati pauk ukoliko nije pravovaljana. Novi znak pristupačnosti neće napraviti ništa dobro invalidima, nego će ih samo obilježiti.

Novi znak je isto komad kartona koji se lako da isprintati na laserskom printeru i upisati bezvezne podatke pa plastificirati i postaviti ispod vjetrobranskog stakla. Kroz staklo će teško netko sa stopostotnom sigurnošću ustanoviti je li to original ili kopija. A svi oni koji su na sajmovima kupovali oznake i dalje će to raditi i svi oni koji su parkirali bez ikakvih oznaka i dalje će parkirati, dok ih se ne lupi po džepu. Jer "obični" vozači nemaju tolerancije i tu razinu svijesti da bi shvatili kako parkiralište za invalide nije tu zato da se ne plati parkiranje, nego zato jer invalid ne može pješačiti do banke ili pošte probijajući se kroz automobile na pločniku. Nisu svjesni da i oni već sutra mogu postati invalidi. A žalosno je da to ne shvaćaju i oni koji su zaduženi za pisanje pravilnika.

Novim Pravilnikom je radna skupina uspjela riješiti problem parkirališta za invalide, samo na malo drugačiji način od očekivanog. Isključili su neke skupine invalida, slijepe osobe, osobe bez ruku. Automatski nekoliko slobodnih parkirališta. Oslobodili su još nekoliko parkirališta, ali indirektno, jer neće svi invalidi unatoč svojoj nesreći, pristati na javno objavljivanje svojih osobnih podataka. Predlažem radnoj skupini da promijeni Pravilnik i na znak ubaci JMBG, visinu i težinu, broj putovnice i osobne karte, te broj žiroračuna invalida. Time će u potpunosti invalide riješiti problema parkiranja...

Srdačan pozdrav

Vlatka Boranić

 
17.03.2005.

Radovi na zaobilaznici preko Otruševca i Dubrave razvlače se u nedogled

Do Slanog Dola preko Hvara d.o.o.

Radovi na zaobilaznici preko Otruševca i Dubrave razvlače se u nedogled

Stanovnici Slanog dola, Vratnika, Draganja Sela, Gradišća i Dubrave više od tri godine čekaju rješenje problema koji bi po svim pravilima građevinske struke trebao biti riješen u nekoliko mjeseci.

Sve je počelo odlukom Gradskog poglavarstva da se promet teških kamiona iz Starogradske ulice premjesti na zaobilaznicu koja bi od Luga, preko Otruševca, Dubrave i dolinom Ludvića trebala voditi do kamenoloma u Smerovišću. Grad Samobor je u jesen 2002. za izvođača radova angažirao tvrtku Hvar d.o.o. Vlasnik te tvrtke, baš kao i Samoborke, je Želimir Kodrić, a obje su nezaobilazne u svim građevinskim poslovima za Grad Samobor.

Radovi iz nepoznatih razloga traju i dan - danas, a na sve upite i žalbe građana na svim instancama nije odgovarano ili su im davana lažna obećanja. A pitanja, sumnji i razloga za ogorčenost i bijes zaista ima.

Pobrojimo najvažnije.

Stanovnici Slanog Dola, udaljenog 8 km od glavnog samoborskog trga, već godinama se voze u grad 15 km, koliko iznosi alternativna ruta. Autobusi umjesto bivših 15 minuta, voze sada 35 minuta, a po lošijem vremenu niti ne voze. Linije su prorijeđene i neusklađene: mora se kretati 2 sata ranije da bi se uhvatila veza, školska djeca pješače do autobusa na koji presjedaju...

Bilo je slučajeva da i Hitna pomoć nije mogla doći na poziv. Ljudi se pitaju zašto se dionica duga 1 km od Dubrave do Ludvića radi tako dugo, zašto radovi svake godine počinju u 11 mjesecu i završavaju u proljeće.

- Vidi se da se tu malo radi. Dođe par radnika u 9 sati, zapale i ugriju pokoji stroj... Kao da im je važno samo da tu prezime - tvrdi član Mjesnog odbora Slanog Dola Svetislav Bašić i najavljuje sastanak predstavnika svih 5 sela na koji su pozvani i predstavnici Grada. - Osnovali smo odbor koji će pregovarati s Gradom. Naši zahtjevi su da se u roku od 7 dana osposobi za promet osobnim vozilima i autobusom dionica Dubrava - Ludvić, te da se vrati stara autobusna linija. To je moguće, jer sve do nedavno svi smo, uključujući i autobus, tuda prolazili.

Tražimo da se sanira cesta prema Slanom Dolu, čiju su obnovu prije 2 godine sufinancirali stanovnici Slanog Dola. Tu cestu jako su oštetili teški kamioni s otpadnim materijalom odvoženim s gradilišta. Postoji li građevinska dozvola, postoji li projekt, tko ga je odobrio i planira li se ta izgradnja, obzirom da je predviđena sanacija kamenoloma za 2012. godinu. Pokuša li nas se i ovaj put izigrati, planiramo mirni prosvjed na gradilištu - rekao je Bašić.

Inače, kamenolom Samoborke udaljen je svega 600 metara od prvih kuća Slanog Dola i nema kuće koja nije napukla od podzemnih miniranja u pješčaniku.

Žiteljima 5 samoborskih brdskih sela zadnje je obećano da će radovi biti gotovi do 28. veljače 2005., zatim je to prolongirano na travanj, da bi gradonačelnik u srijedu na Radio Samoboru izjavio da bi radovi trebali biti gotovi do 1. rujna 2005.

- Radi se o tome da nas se ponižava i tretira kao građane drugog i trećeg reda - kaže Svetislav Bašić, a pitamo se tko su za samoborsku vlast građani prvog reda.

Nenad Kobasić

 

Osvrt na informaciju pročitanu u reviji HAK-a i NN br. 16/2005.

Radovi na zaobilaznici preko Otruševca i Dubrave razvlače se u nedogled

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002