12.06.2005.

Gnoj s Kodrićevog posjeda slijevao se u kuće žitelja Langove ulice

Čija je kiša i čiji je gnoj?

Gnoj s Kodrićevog posjeda slijevao se u kuće žitelja Langove ulice

Postovani uredniče,

Da nije propalo samo nešto asfalta za zadnjeg nevremena mogli smo se sami osvjedotočiti na vlastitoj koži ili bolje rečeno kućama.

Kako je već bilo mnogo riječi o devastacijama notornog "lokalnog šerifa" iz Langove, ali i vrlo blagonaklonom držanju sada već bivših nam vlastodržaca, kraja ipak nema, pa i opet mi obični kepeci ispaštamo.

Prošlotjedno nevrijeme nad gradom donijelo je mnogo neprilika stanovnicima Langove, ali i okolnih ulica. Prije nekog vremena već smo apelirali na devastaciju Raiserovog parka i nasipavanja zemlje i izgradnju "kineskog zida", prema svemu sudeći na gradskom zemljištu, ali osim pukih obećanja da će nešto biti poduzeto i ovog puta izvlačimo kraći kraj.

Kiša koja je padala nešto više od sat vremena ispirala je nasipanu zemlju ali i hrpe stajskog gnoja koje vec tjednima stoje nerazvučene na posjedu "lokalnog šerifa" i našoj ulici daju poseban miris. Masa zemlje i gnoja preljevala se za vrijeme i nakon kiše preko zida stvarajući blatnu rijeku koja je na kraju završila u našim blagavonicama, spavaonicama, kuhinjama...

Da stvar bude gora, Komunalac, uvidjevši da neće imati dovoljno ljudstva, a niti strojeva, za pomoć je zamolio "šerifa"! Jer, bilo je očito odakle su se stvorili problemi i odakle nam zemlja i gnoj u kućama. Odgovor je bio i više nego li nizak i prelazi svaku granicu primitivnog bezobrazluka: "Nije moja kiša!"

Kako nije bilo mnogo vremena baviti se fotografiranjem, jer smo glavom bez obzira spašavali što se moglo spasiti, prilažemo vam samo jednu fotografiju na uvid.

Ostaje nam samo mala nada da će nove gradske vlasti nešto ipak poduzeti oko ovog pitanja i ublažiti nam tiraniju koju svakodnevno proživljavamo.

Stanari Langove

 

Gnoj s Kodrićevog posjeda slijevao se u kuće žitelja Langove ulice

Arhiva 2005

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002