13.11.2017.

"Razglednica Hrvatske" u Slavonskom brodu

Klikovci neumorni u predstavljanju Svete Nedelje

U prostorijama Galerije Ružić, u slavonskobrodskoj Tvrđavi, otvorena je, ponajviše zahvaljujući Fotoklubu Kadar iz Slavonskog Broda, 9. studenoga izložba fotografija Fotokluba Klik Razglednica Hrvatske.

Izložba simboličnog naziva Razglednica Hrvatske sadržava konceptualne i turističke fotografije koje prikazuju ljepotu hrvatskog krajolika. Od mnoštva fotografija koje su pristigle na natječaj, Dario Žagar izabrao je 30 najboljih.

- Zadatak nije bio nimalo lak i zahtijevao je popriličan angažman. Bilo je tu još radova koje bih volio vidjeti u prvih 30, no, nažalost, nije bilo mjesta za sve - istaknuo je Žagar, a u recenziji izložbe naveo je da su ga u tome vodila četiri kriterija: opis zadane teme, tehnička kvaliteta fotografije, njezina likovna vrijednost te atmosfera i ugođaj.

Ova putujuća izložba Klikovaca svoje premijerno prikazivanje imala je u Vrbovskom, zatim u Samoboru na Autobusnom kolodvoru, potom povodom Europskog tjedna u Gradskoj knjižnici Samobor, sada je u Slavonskom Brodu, a kamo će nakon toga još je tajna.

Kadrovce i Klikovce povezuje ista strast, entuzijazam i ljubav prema fotografiji te fotografskoj umjetnosti pa ne iznenađuje što je ovo druga izložba Fotokluba Klik ove godine u Slavonskom Brodu.

Slika govori više od tisuću riječi, a Klikovci se trude da i na ovaj način promoviraju ljepote Svete Nedelje i posvuda šire svoju ljubav prema fotografiji. Ako vam je Slavonski Brod predaleko, možete pogledati još jednu izložbu Fotokluba Klik, izložbu najboljih fotografija s ovogodišnjeg FotOOka, na Autobusnom kolodvoru Samobor do kraja 2017. godine.

Roman Avdagić

 
13.11.2017.

Izložba Galerije Prica iz ciklusa Riječ imaju mladi otvorena u Bunkeru

Tri različita afiniteta u Trianglu

Svoju prvu izložbu van prostora zgrade koja, kako znamo, ide u temeljitu obnovu, Galerija Prica organizirala je u petak, 10. studenoga, u Centru za mlade – Bunkeru. Sukladno prostoru i posjetiteljima koji dolaze u Bunker, slijedi ciklus izložbi naziva Riječ imaju mladi, a čast da ga svojom izložbom prvi otvore dobili su Rudolf Crnko, Jakov Dejanović i Jurica Krajina, koji su ovu svoju zajedničku izložbu nazvali Triangl.

Triangl je spoj različitosti afiniteta trojice mladih umjetnika koji se referiraju na klasičnu i modernu umjetnost kroz ilustracije, trash art, street art i, naravno, digitalne tehnologije, koje im omogućavaju punu slobodu izražavanja i interpretacije.

Njihove radove možda ćete lakše naći pod pseudonimima kojima se koriste – Fishperaja, Tripimir i Glitchboy2000, a u Bunkeru ih možete pogledati do 3. prosinca.

M.K.

 

"Razglednica Hrvatske" u Slavonskom brodu

Izložba Galerije Prica iz ciklusa Riječ imaju mladi otvorena u Bunkeru

Arhiva 2017

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002