18.05.2017.

Najava koncerta Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije, dua Novosel – Hojsak i Žana Tetičkoviča

Bow vs Plectrum – gudalom kontra trzalice

Najava koncerta Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije, dua Novosel – Hojsak i Žana Tetičkoviča

U samoborskom kinu 19. svibnja u 20 sati iznimno zanimljiv koncert održat će Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije, pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda, i duo u sastavu Filip Novosel (brač) i Tihomir Hojsak (kontrabas), uz podršku Žana Tetičkoviča na bubnjevima.

- Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije na svakom koncertu nastoji usmjeriti pozornost ljubitelja glazbe na široke i raznovrsne mogućnosti tambure. Autorski dvojac Tihomir Hojsak i Filip Novosel donosi nam jedinstvenu fuziju etna i džeza, pregršt novih skladbi u izvornim modernim aranžmanima za neuobičajen duo kontrabasa i tambure. Tamburaški orkestar HRT-a kao domaćin pruža veliku ritamsku, harmonijsku, melodijsku i svu ostalu logistiku potrebnu za ovu jedinstvenu glazbenu priču – pojasnio je šef dirigent Tamburaškog orkestra HRT-a Siniša Leopold.

Bow vs Plectrum, duo Filipa Novosela (tambura) i Tihomira Hojsaka (kontrabas), jedinstvena je i svježa kombinacija na cjelokupnoj glazbenoj sceni. U izvornim kompozicijama koje skladaju isprepliću se različiti folklorni motivi i nepravilni ritmovi svojstveni glazbi iz koje potječu, harmonijski jezik suvremenog džeza i virtuozne improvizacije kojima pokazuju puni potencijal svojih glazbala. Svoj prvi album, a to je upravo Bow vs Plectrum, objavili su u travnju ove godine. Kritičari su ga ocijenili jednim od važnijih izdanja ove godine, ali i jednim od važnijih izdanja za hrvatski džez općenito.

Filip Novosel upisao se u povijest kao prvi diplomirani džez-tamburaš (New School for Jazz and Contemporary Music u New Yorku). Tihomir Hojsak kontrabasist je novoga vala generacije džezista, dobitnik Porina i vlasnik dvaju samostalnih albuma. Dodatno uzbuđenje na koncert donosi poseban gost, Žan Tetičkovič, jedan od najnagrađivanijih mladih skladatelja i bubnjara u svijetu džeza, koji trenutačno djeluje na relaciji New York-Slovenija.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete kupiti na blagajni POU Samobor radnim danom od 8 do 16 sati te na www.ulaznice.hr.

S.S.

 

Najava koncerta Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije, dua Novosel – Hojsak i Žana Tetičkoviča

Arhiva 2017

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002